TLT linnaliinibussid läbisid mullu üle 23 miljoni kilomeetri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solaris Urbano hübriidbuss.
Solaris Urbano hübriidbuss. Foto: Liis Treimann

Tallinna Linnatranspordi ASi (TLT) 451 liinibussi sõitsid eelmisel aastal reisijaid teenindades maha kokku ligi 23,4 miljonit kilomeetrit, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest.

Transpordiettevõtte 451 linnaliinibussist 186 olid liigendbussid ja 265 tavabussid. Mullu oli TLT bussiliikluse töömaht 23,35 liinikilomeetrit ja see kasvas võrreldes 2015. aastaga veidi üle 12 protsendi. Liinikilomeetrite mahu suurenemisele avaldas suures osas mõju 6. ja 7. trolliliini sulgemine ning asendamine hübriidbussiliinidega number 42 ja 43. Kokku sõitsid bussid 59 liinil.

TLT teatel parandas trollide asendamine bussidega oluliselt õismäelaste ühistranspordi kindlust ja kvaliteeti, sest kui trollide intervall oli 9–12 minutit, siis hübriidbussid sõidavad iga 6–7 minuti järel. Liinitöö mahu suurenemisele avaldas mõju ka täiendavate busside lisamine enimkoormatud liinidele: uue, 73. bussiliini avamine, bussiliini number 55 pikendamine kesklinna, bussiliini number 31 pikendamine Kärberi tänavani ja trammiliinide asendamine.

Trammiliine asendati alates eelmise aasta 1. juunist kümne bussiga trammitee remondi tõttu Viru ringi ning Kopli vahelisel lõigul.

Eelmise aasta alguses oli TLT-l kokku 75 trolli, millest 27 olid liigendtrollid ja 48 tavatrollid. Aasta jooksul kanti maha kõige vanemad, täielikult amortiseerunud trollid. Trollide töömaht oli veidi üle kolme miljoni liinikilomeetri. Võrreldes 2015. aastaga vähenes maht ligi 1,4 liinikilomeetri võrra ehk 31 protsenti. Kokku teenindas TLT viit trolliliini.

Tramme oli TLT-l eelmise aasta alguses 78. Aasta jooksul kanti maha üheksa kõige kehvemas seisus KT4 tüüpi trammi. Juurde soetati kolm uut keskkonnasäästlikku CAF Urbos AXL tüüpi trammi. Aasta lõpuks oli arvel 72 trammi, millest 20 on uued, keskkonnasäästlikud ja madala põhjaga.

2016. aastal oli trammiliikluse töömaht veidi üle 2 miljoni liinikilomeetri, vähenedes aasta varasemaga võrreldes kolm protsenti. Liinikilomeetrite maht vähenes seoses Kopli-suunalise trammitee remondiga.

Eelmise aasta lõpu seisuga töötas TLT-s 1753 töötajat – neist 888 bussijuhti, kellest 125 olid naised. Trammijuhte oli 97 ja trollijuhte 121.

Ettevõttes töötavate juhtide keskmine kuupalk oli 1186 eurot ja see kasvas võrreldes aasta varasemaga 9,8 protsenti. Aasta jooksul koondas TLT 12 juhti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles