Galerii: politsei valmistub turvaliseks rongkäiguks (5)

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laulu- ja tantsupeo rongkäigu turvamine on politsei jaoks olnud alati suur väljakutse, kuid tänavu on kasutusel erakordsed turvameetmed. 

Seekordse rongkäigu nähtavaks muudatuseks on betoontõkked, mis piiravad rongkäigu liikumise trassiga piirnevaid väljasõite. Lisaks on suurematele ristmikele kaasatud vabatahtlike päästeautod ning liiklust korraldavad reguleerijad.

«Kogu rongkäigu liikumise trass Vabaduse väljakust lauluväljakuni tuleb meie poolt ära katta ja me teeme seda varasemast kindlasti teistmoodi,» selgitas Postimehele Põhja politseiprefekt Kristian Jaani.

Ta lisas, et turvalisuse tagamisse panustatakse muulgi moel, millest aga avalikult mõistetavatel põhjustel rääkida ei saa. Küll võib veel märkida, et rongkäiguga on tänavu seotud rohkem korrakaitsjaid kui varasematel kordadel. Kokku on politseiametnikke umbes 150, nende seas 35–40 korrakaitsjat teistest prefektuuridest üle terve Eesti. Ringi liiguvad nii politseivormis korrakaitsjad kui ka erariietes kriminaalpolitseinikud.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles