Naise hukkumine prügiauto rataste all viis kaks meest kohtu ette (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügiauto tagurdas otsa jalakäijale.
Prügiauto tagurdas otsa jalakäijale. Foto: PPA

Mullu kevadel Põhja-Tallinnas juhtunud traagiline õnnetus, milles kaotas elu prügiauto rataste alla jäänud naine, viis kohtu alla mõlemad prügiveokil töötanud mehed.

Ränk õnnetus juhtus 11. aprillil kella 13 ajal Sõle tänav 75 maja õuealal, kus prügiauto roolis olnud 58-aastane Anatolijs tagurdas veokiga otsa 61-aastasele naisele. Jalakäija suri saadud vigastustesse sündmuskohal.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Valter Pärn märkis vahetult pärast õnnetust, et juht oli küll kaine ja tal oli vajalik juhiluba, kuid paraku ei veendunud ta enne manöövri alustamist selle ohutuses. Samale järeldusele jõudsid uurijad ka kohtueelse menetluse lõppedes ning Põhja ringkonnaprokuratuur esitas Anatolijsele süüdistuse surmaga lõppenud liiklusõnnetuse põhjustamises.

«Tal oli kohustus enne prügiautoga tagurdama hakkamist ja tagurdamise ajal veenduda manöövri ohutuses ning tagurdamisel anda jalakäijale teed, kuid seda ta ei teinud ning tagurdas jalakäijale otsa ning sõitis temast üle,» märkis prokuratuur.

Kohtu alla saatmisest ei pääsenud ka veokijuhi 35-aastane paariline Aleksandr, kes sai süüdistuse surma põhjustamises ettevaatamatuses.

«Aleksandri kohustuseks oleks olnud prügiauto manööverdamise ajal olla autost väljas, juhendada veokijuhti ning jälgida, et manööverdamine on turvaline. Ta viibis küll sõidukist väljas, kuid oli sõidukist mitmekümne meetri kaugusel ning oli juhtunu ajal sõiduki poole seljaga, mistõttu jättis oma kohustused täitmata,» märkis prokuratuur.

Anatolijse ja Aleksandri süüasja hakkab arutama Harju maakohus. Süüdimõistmisel ootab neist vastavalt kuni viieaastane ning kuni kolmeaastane vangistus.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles