Velotaksodele lüüakse aasta lõpus kamm turja

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Velotaksod Viru tänaval.
Velotaksod Viru tänaval. Foto: Erik Prozes

1. detsembril peaks jõustuma seadus, mida Tallinna linnavõim on kaua oodanud ja mis annab linnaisadele õiguse Tallinna kesklinnas tegutsevaid velotaksode juhte ohjeldada.

Praegu pole linnal õigust velotaksode tegevust kontrollida. Hiljuti aga sai linnavalitsus majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumilt rõõmusõnumi, et seadusemuudatus võib lähitulevikus jõustuda. Vastavad muudatused on kavandatud sisse viia autoveoseaduse uue eelnõu menetluse käigus.

«Kahetsusväärselt on autoveoseaduse uue tervikteksti menetlus kestnud planeeritust kauem, kuid täna võime öelda, et valitsus kiitis 15. juuni istungil eelnõu heaks. Lähipäevil saadetakse see riigikokku ja eeldatavalt alustatakse menetlusprotsessiga enne riigikogu suvepuhkust ning jätkatakse septembris. Seadus on plaanitud jõustuma 1. detsembril 2017,» teatas ministeeriumi kantsler Merike Saks linnavalitsusele.

«Lisaks märgime, et tarbijale teenuse osutamisel kohaldub ka tarbijakaitseseadus, mille kohaselt tuleb teenust pakkudes teavitada tarbijat teenuse lõpphinnast või hinna arvutamise alustest nii, et tarbijal oleks võimalik teenuse hinda piisava täpsusega arvutada. Nimetatud sätte täitmise üle on järelevalve teostamise õigus ka kohaliku omavalitsuse üksusel oma haldusterritooriumil. Hinna avaldamise kohta kehtestatud nõuete rikkumine on kvalifitseeritud väärteona ja selle väärteo kohtuväliseks menetlejaks on ka valla- või linnavalitsus,» lisas kantsler oma kirjas.

Praegu on Tallinna linn keelanud velotaksode liikumise vanalinna jalakäijate alal. Paraku puudub linnaametnikel õigus kontrollida keelu täitmist. Samuti ei kontrolli keegi velotaksode hinnapoliitikat ega seda, kas juhid makse maksavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles