Viimsis hävitati hulk linnupesi koos poegadega (7)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimsis Heki teel võeti maha kuusehekk, milles oli hulk linnupesi, kus olid ka linnupojad, kellest paljud hukkusid.

Täna teatas Viimsi valla kommunaalamet, et püüab koos loomakaitse spetsialistidega päästa Heki tee kuusehekist kõik pesad ja linnud, keda veel päästa annab. Vallaametnike sõnul on tegemist ülimalt räige ja kahetsusväärse juhtumiga.

«See, mis Heki teel juhtus, on väga räige ja kahetsusväärne, oleme kõik šokis,» ütles Viimsi kommunaalameti juhataja Alar Mik. «Me reageerime täie jõuga: tööd on peatatud, teeme tihedat koostööd loomakaitsevaldkonna spetsialistidega, keskkonnainspektsiooniga ja teiste valdkondlike asutustega. Hommikul toimus koosolek Eestimaa Loomakaitse Liidu esindajatega. Kaasame kõikidesse edasistesse tegevustesse kõik loomakaitsespetsialistid ning päästame kõik linnud, keda veel päästa saab. Oleme saanud karmi õppetunni ning edaspidi teeme kõik, et selliseid koledusi ära hoida,» lubas Mik.

Miku sõnul oli ette teada, et hekis võivad olla linnupesad ning sellest informeeriti ka töövõtjaid. «Rääkisime töövõtjaga, et enne heki langetamist tuleb puud läbi otsida ning et kui leitakse linnupesi koos munade või poegadega, ei saa töid teha. Esimesest lõigust, kus eemaldati sireleid, kaski jm puid, linde ja pesi ei leitud, osaliselt nähti kuuseheki lõpu hõredamas osas pesi, aga mitte mune või poegi ning seetõttu julges töövõtja töödega alustada. Kahjuks selgus, et oli ka poegadega pesi. Kui me oleksime leidnud varem munade või poegadega pesi, oleksime saanud tööd juba varem peatada. Kahjuks läks teisiti,» sõnas Mik.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles