Õismäe autopõlengus kahtlustatav võeti vahi alla (2)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohus vahistas Põhja ringkonnaprokuratuuri taotlusel 29-aastase mehe, keda kahtlustatakse Tallinnas Õismäel seitset autot kahjustanud põlengu süütamises.

Meest kahtlustatakse ööl vastu teisipäeva Tallinnas Õismäe tee 150 elumaja juures sõiduauto Škoda tahtlikus põlema panemises. Tekkinud põlengu tagajärjel sai tulekahjustusi veel kuus sõiduautot.

Sellise tegevusega pani kahtlustatav toime võõra asja rikkumise või hävitamise, kui sellega on põhjustatud oluline ehk üle 4000 euro ulatuv kahju, teatas prokuratuuri pressiesindaja.

Varasemalt karistatud

Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Saskia Kase sõnul rahuldas kohus prokuratuuri vahistamistaotluse eile. «Seni kriminaalmenetluse käigus kogutud tõendid andsid piisavalt alust tänaseks vahistatud meest kirjeldatud kuriteo toimepanemises kahtlustada,» ütles Kask.

«Kuna ta on ka varasemalt kriminaalkorras karistatud, oli põhjendatud kahtlus, et ta võib vabaduses viibides kuritegude toimepanemist jätkata. Seetõttu oli prokuratuuri hinnangul kahtlustatava vahistamine vältimatu,» lisas prokurör.

Peeti kinni vähem kui 24 tundi hiljem

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo talituse juht Juhan Ojasoo ütles, et mees peeti kinni põlengu toimumise päeva hilisõhtul. «Pärast põlengut hakkasid uurijad tunnistajatelt saadud info alusel kokku paneme kurjategija profiili. Analüütikute, uurijate ja jälitajate töö tulemusel tõmbus ring tund-tunnilt kahtlustatava ümber koomale. Südaööks oli tuvastatud võimalik kahtlusalune, kes on seotud paljudele inimestele suurt kahju põhjustanud põlenguga. Samal päeval pidasime ta Lasnamäel kinni,» rääkis Ojasoo.

Ta lisas, et kuritegude lahendamisel on iga detail tähtis, mistõttu tänas ta kõiki tunnistajaid, kes aitasid meheni jõuda.

Vanemprokurör Kase sõnul viidi kahtlustatavaga läbi esmased menetlustoimingud ning asjaolude selgitamine jätkub. Kriminaalmenetlust viib läbi Põhja prefektuur ja seda juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Vaata, mida rääkis põlengujärgsel hommikul oma autost ilma jäänud Peeter.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles