Hirvepargi paviljonist võib peagi kohvik saada

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hirvepargi paviljoni renoveerimine.
Hirvepargi paviljoni renoveerimine. Foto: Toomas Huik

Tallinnas Hirvepargi servas asuva vana paviljoni ümber on piirded ning käib töö rajatise kordategemisel. Muinsuskaitsjate sõnul on renoveerimistöödeks kõik load ja kooskõlastused olemas.

Tallinna kultuuriväärtuste ameti muinsuskaitse osakonna peaspetsialisti Henry Kuninga sõnul ei ole 1939 .aastal arhitekt Herbert Johansoni projekteeritud paviljon muinsuskaitse all, kuid asub Tallinna vanalinna muinsuskaitsealal.

Ta lisas, et rajatise renoveerimiseks on projekt olemas ning ka järelvalve toimib. Kuningas oli isegi alles eile kohapeal käinud, et vaadata, kuidas tööd kulgevad. Mingeid etteheiteid tal praegu küll ei ole.

Projekti järgi peaks väikesesse paviljoni tulema pargikohvik. Juba on valminud hoone kõrval asuvasse muldvalli rajatud juurdeehitus, kuhu peaksid tulema kohviku abiruumid. Selline rajatis on hädavajalik, kuna kahekordses kohvikuhoones on põrandapinda vaid veidi alla 30 ruutmeetri.

«Maa-alusele osale on hakatud juba ka katteplaate peale panema,» mainis Kuningas. «Pärast seda on vaja teha vajalikud haljastustööd. Midagi ebaseaduslikku seal praegu küll ei toimu.»

Tallinna kesklinna valitsusest öeldi, et Hirvepargi paviljon kuulub eraomandisse. 2003. aastal ostis selle OÜ Aldebaran, et rajada sinna pargikohvik.

Nõukogude ajal oli ajaloolises paviljonis välikäimla, kuid kultuuriajaloolane Andri Ksenofontov on Postimehele öeldnud, et enne sõda said pargis jalutajad seal ka limonaadi juua.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles