Tallinnas jätkuvad kevadised koristustööd

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadine tänavate koristamine.
Kevadine tänavate koristamine. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna kommunaalameti lepingupartneritest tänavapuhastusettevõtted, kes alustasid talviste puistematerjalide kokkukogumist juba 20. märtsil, on seadnud eesmärgiks lõpetada tänavate kevadkoristus 1. maiks.

Kevadkoristuse käigus kogutakse kokku talvine puistematerjal linna teedelt, tänavatelt, jalgrattateedelt, kõnniteedelt ja ühissõidukite peatuste ootealadelt ning koristatakse olmejäätmed teemaa haljasaladelt.

«Kui kõik puistematerjalid on kokku kogutud, alustatakse tänavate pesuga,» ütles kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg. «Kohati on survepesu juba praeguseks tehtud, seda eelkõige teemaade haljasaladel ja suuremate magistraalide ohutussaartel. Põhjalikuma tänavate kevadpesu saab teha siis, kui ilmad soojemaks lähevad ja tärkav muru liigse tolmu kinni paneb.»

Kevadkoristuse käigus pestakse puhtaks ka ühissõidukite peatustes paiknevad prügikastid ja pingid. Sule sõnul on ka kinnistute omanikel aeg kevadkoristusega alustada. Tallinna heakorraeeskirja järgi peab kinnistu omanik hoidma korras nii oma krundi kui ka selle piirdeaia ja tegema heakorratöid kinnistuga külgneval alal.

12.-13. aprillil koguti Tallinna tänavatelt kokku 15,1 tonni olmejäätmeid, 282 tonni pühkmeid ja ohutussaarte pesemiseks kasutati 288 kuupmeetrit vett. Tänavatel oli väljas 92 tänavapuhastusmasinat ning 91 heakorratöötajat koristas ühissõidukite ootealasid ja korjas prahti teemaa haljasaladelt.

Alates 20. märtsist on tänase seisuga tänavatelt kokku kogutud 238,17 tonni olmejäätmeid, 3021,4 tonni pühkmeid ning tänavate pesuks on kasutatud 1276 kuupmeetrit vett.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles