Tallinna linna tööbürood külastas esimesel kahel kuul üle tuhande inimese

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linna tööbüroo linnavalitsuse infopunkti juures.
Tallinna linna tööbüroo linnavalitsuse infopunkti juures. Foto: Toomas Huik

Vabaduse väljakul linnavalitsuse teenindussaalis tänavu 25. jaanuaril avatud Tallinna linna tööbürood on kahe kuu jooksul külastanud 1004 inimest, neist ligi 60 protsenti ehk 583 inimest vastasid sotsiaalse töökoha nõuetele ning kandideerisid vähemalt ühele sotsiaalsele töökohale.


Avalikule tööle on kandideerinud 83 inimest, kelle hulgas võib olla ka neid, kes registreerisid ennast ka sotsiaalsele töökohale, teatas Raepress. Keskmine sotsiaalsele töökohale kandideerija on vene keelt kõnelev 50-ndates eluaastates keskharidusega mees.

56 protsenti sotsiaalsele töökohale kandideerijatest on mehed ning 44 protsenti naised. 35 protsenti kandidaatidest on eesti keelt emakeelena kõnelevad isikud ning 65 protsenti on vene keelt emakeelena kõnelevad isikud. Algharidusega on 2,4 protsenti, põhiharidusega 8,5 protsenti, keskharidusega 41 protsenti, kesk-eri haridusega 33,6 protsenti ning kõrgharidusega 14,5 protsenti. Avalikule tööle on tööbüroo kaudu suunatud 83 inimest. Nõustatud inimeste arv on 338. Nõustamise teemadeks on olnud: töötuna arvele võtmine; tööotsingu võimalused; CV koostamine ning nõustamine CV atraktiivsemaks muutmisel; töötavate isikute nõustamine jne.

Ettevõtlusameti juhataja Marek Jürgensoni sõnul näitavad tööbüroo esimese kahe kuu tegevuse tulemused, et büroo on käivitunud väga edukalt. «Samuti võib ainuüksi külastajate arvukuse põhjal väita, et vajadus linna tööbüroo pakutavate teenuste järele oli ja on olemas ning seda mitte ainult tööotsijate, vaid ka tööpakkujate osas,» tõdes Jürgenson.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles