Riik annab Tallinna noorsootöö jaoks ligi 900 000 eurot

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Noorsootöö Keskus ja Tallinna Spordi- ja Noorsooamet sõlmisid lepingu, millega riik eraldab pealinna noorte sotsiaalse tõrjutuse ennetamiseks 880 105 eurot.

Ajaloolise koostöölepingu abil võimalikuks saavate tegevustega puudutatakse enam kui 37 600 Lasnamäe, Mustamäe ja Põhja-Tallinna noort. Kolme linnaosa ühise pingutuse tulemusena loodud noorsootöövaldkonna arengut toetavat tegevuskava hakatakse ellu viima sel sügisel ning noorsootöö teenustes osalevate noorte osakaal peaks 2018. aasta lõpuks kasvama 14 %.

ENTK kohalike omavalitsuste koostöögruppide toetamise ja loovuse arendamise üksuse juhi Kaire Soometsa sõnul on Tallinna liitumine ENTK veetava kohalike omavalitsuste koostöögruppide tegevussuunaga märgilise tähendusega.

«Riigipoolse täiendava rahastuse eesmärk on laiendada noorsootöös osalemise võimalusi ja suurendada noorte kaasatust noorsootöösse,» ütles Soomets. «Tallinnas elab üle 88 600 noore, neist enam kui pooled koostöögrupiga liitunud linnaosades. Loodavatesse tegevustesse on loomulikult oodatud ka teiste linnaosade noored. Usume, et kolmes linnaosas alanud koostöö kasvab ülelinnaliseks võrgustikuks, kus kitsaskohtade lahendamiseks jagatakse häid praktikaid ja märgatakse ühiseid arenguvajadusi.»

Tegevuste elluviimine algab 2017. aasta sügisel ning need kestavad 2018. aasta detsembrini. Seejärel on võimalus tulemusi hinnata ja häid praktikaid ülelinnaliselt kasutama hakata.

Lasnamäe, Mustamäe ja Põhja-Tallinn valiti koostöögruppi tuginedes Ernst & Youngi poolt 2016. aastal läbi viidud analüüsile, kus uuriti inimeste liikumist Tallinna linnaosade vahel. Uuringu aluseks olid muuhulgas üldhariduskoolis ja huvikoolis käimise ning Tallinna ühistranspordi kasutamise andmed. Lasnamäe, Mustamäe ja Põhja-Tallinna vahel oli analüüsitud liikumisandmete põhjal selge seos. Lisaks elab nendes kolmes linnaosas kõige rohkem noori.

2017. aasta 1. jaanuari seisuga elab Tallinnas 88 608 noort, neist 21 291 Lasnamäel, 13 623 Mustamäel ja 10 955 Põhja-Tallinnas.

Praeguseks on kohalike omavalitsuste koostöögruppide tegevussuunaga üle Eesti liitunud kokku 120 omavalitsust, kellest on moodustunud 25 koostöögruppi. Lisaks alustavad käesoleva aasta augustist koostööd veel 88 omavalitsust.

Tegevusi rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava ESF kaasrahastatud programmi «Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine» kirjeldatud tegevuste raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles