Savisaare Liit lubab Maardus tasuta ühistransporti ja koolitoitu (4)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Degtjarenko ja Edgar Savisaar.
Nikolai Degtjarenko ja Edgar Savisaar. Foto: Erakogu

Maardu linnavolikogu keskerakondlasest liige Nikolai Degtjarenko teatas, et astub Savisaare Liitu ning lubas Maardu elanikele muu hulgas tasuta ühistransporti ja koolitoitu ning emakeelse hariduse säilimist.

Maardu linnavolikogu Keskfraktsiooni aseesimees Nikolai Degtjarenko, kes sai neli aastat tagasi toimunud linnavolikogu valimistel Maardus kolmanda tulemuse kõikide kandidaatide seas ning teise tulemuse Keskerakonna nimekirjas saadud häälte arvu põhjal, kinnitas et liitub Savisaare Liiduga ja astub volikogu Keskfraktsioonist välja.

«Mulle tehti Edgar Savisaare toetusel ettepanek asuda Savisaare liidu etteotsa Maardus. Seoses sellega lahkun Maardu linnavolikogu Keskfraktsiooni koosseisust ja panen maha fraktsiooni aseesimehe volitused. Sellele vaatamata säilitan Keskerakonna liikmelisuse ning oma meeskonnaga olen ustav nendele ideaalidele, mida kuulutas Keskerakond just Edgar Savisaare juhtimisel,» teatas Degtjarenko.

«See samm on minu jaoks sunnitud ning see on dikteeritud nendest dramaatilistest sündmustest, mis on toimunud Keskerakonna ridades pärast partei looja Edgar Savisaare faktilist eemaldamist erakonna juhtimisest. Ma ei saa leppida partei funktsionääride silmakirjaliku poliitikaga, kes sõnades vannuvad ustavust Edgar Savisaarele, aga tegudes tõid ta ohvriks oma taltsutamatule võimuahnusele. Edgar Savisaar – see on rohkem kui üks ajalooline isik, ta on sümbol eesti- ja venekeelsetele valijatele Eestis,» kirjutas Degtjarenko reedel välja saadetud pressiteates.

«Maardu inimesed ootavad muutusi. Meie meeskond võib ja peab õigustama neid ootusi. Tasuta ühistransport, tasuta toitlustamine koolides ja gümnaasiumides, lasteaedade kasutamise soodustused, uute töökohtade loomine Maardus, võitlus korruptsiooniga, sõprussuhete loomine Venemaa, Valgevene ja Ukraina linnadega, abinõud hariduse säilitamiseks emakeeles – need on meie prioriteedid ja me jääme neile kindlaks. Üheskoos võidame!» kuulutas Degtjarenko.

Degtjarenko on Maardu linna elanik, endine Tallinna linnavolikogu liige ja Mustamäe linnaosa asevanem.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles