Lasnamäe kanali kurikameest kahtlustatakse naise tapmises (2)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäel liiklusohtliku olukorra tekitanud juht väljub sõidukist kurikaga.
Lasnamäel liiklusohtliku olukorra tekitanud juht väljub sõidukist kurikaga. Foto: Kaader videost

Põhja prefektuuri politseinikud pidasid pühapäeva õhtul Tallinnas kinni mehe, keda kahtlustatakse oma elukaaslase tapmises, rahvusringhäälingu (ERR) andmetel on tegemist eelmisel aastal Lasnamäel kaasliiklejat kurikaga ähvardanud mehega.

Ringkonnaprokurör Natalja Miilvee ütles ERRile, et pühapäeva õhtul leiti ühe Harjumaa veehoidla lähedalt naise vägivallatundemärkidega surnukeha ja juba sama päeva õhtul peeti tapmises kahtlustatavana kinni 43-aastane mees.

«Teisipäeva lõunaks oli politsei kogunud piisavalt tõendeid selleks, et Harju maakohus vahistamistaotluse vaagimisel nõustuks sellega, et kahtlustus tapmises on põhjendatud. Kahtlustatav võeti teisipäeval esialgu kaheks kuuks vahi alla,» selgitas Miilvee.

ERRile teadaolevalt on tapmises kahtlustatav Urmas Einroos, kes on varasemalt tuntust kogunud, kui ta mullu kevadel Lasnamäe kanalis liiklustülis ähvardas üht juhti kurikaga.

Lasnamäe kurikamehena tuntud Urmas Einroos. Foto: Sander Ilvest.
Lasnamäe kurikamehena tuntud Urmas Einroos. Foto: Sander Ilvest. Foto: Sander Ilvest

Eelmise aasta mais hakkas sotsiaalmeedias kulutulena levima pardakaamera video, millelt on näha, kuidas autojuht tekitab Lasnamäel Võidujooksu sillal liiklusohtliku olukorra, peatab sõiduki, haarab kurika ja hakkab sellega järelsõitjat ähvardama. Liikluskonflikt päädis mehe ülekuulamise ja kohtu alla sattumisega.

Möödunud aasta juunis tunnistas Harju maakohus Urmas Einroosi süüdi liiklusnõuete rikkumises ning võttis temalt kaheks kuuks sõiduki juhtimisõiguse. Samuti leidis kohus, et kurikaga ähvardamise episoodis ei ole tegemist mitte väärteoga, vaid isiku teos on tuvastatud kuriteo tunnused, mistõttu tagastas kohus toimiku kriminaalmenetluse alustamiseks.

Seepeale esitas kohtualune apellatsiooni Tallinna ringkonnakohtule, ent ringkonnakohus jättis maakohtu otsuse jõusse, märkides, et see on seaduslik ja põhjendatud otsus.

Sügisel alustaski Põhja ringkonnaprokuratuur kriminaalmenetlust, kuid tänavu kevadel tehtud määrusega otsustati kriminaalasi lõpetada, kuna meest ei ole varem kriminaalkorras karistatud, tema süü ei ole suur ning puudub avalik menetlushuvi uurimise jätkamiseks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles