Galerii: halduskohus langetab Reidi tee asjus otsuse septembri alguses

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna halduskohus arutas tänasel istungil Reidi tee ehitusloa asjus esitatud kaebust ja lõplik otsus kuulutatakse välja 6. septembril.

Nagu halduskohus on varemgi märkinud, kehtib selles asjas määratud esialgne õiguskaitse esimese astme kohtulahendi tegemiseni. Vajadusel on võimalik esialgset õiguskaitset uuesti kohaldada, ütles Viru Maakohtu pressiesindaja Janar Filippov.

Eesti Roheline Liikumine vaidlustas Tallinna linnavalitsuse väljastatud Reidi tee ehitusloa. Liikumine leiab, et Russalka monumendi ümbrust läbivale ja mere täitmist kavandavale teeprojektile pole tehtud seadusekohast keskkonnamõjude hindamist.

Tallinna praegune linnavõim tahab piki kesklinna mereäärt ehitada 1,7 kilomeetri pikkuse Reidi tee Ahtri ja Jõe tänava ristmikust kuni Pirita tee ja Narva maantee ristmikuni. Sõidutee on plaanitud 2+2 sõidureaga.

Reidi tee projekt sai tänavu aprilli lõpus Tallinna linnaplaneerimise ametilt ehitusloa.

MTÜ Eesti Roheline Liikumine vaidlustas 23. mail Reidi tee ehitusloa, märkides, et sõidutee planeerimisel pole keskkonnamõjusid hinnatud. Keskkonnamõjusid on kohustuslik hinnata mitmel põhjusel, kuid eeskätt plaanitava mere täitmise tõttu.

Roheline liikumine leiab, et Reidi tee ehitamisel hävineb riikliku kaitse all oleva Kadrioru pargi mereäärne osa ehk Russalka park ning oluliselt saab kahjustada seal kõrval olev Inglirand. «Linnavalitsus ohverdab liikluse hajutamise nimel tallinlastele olulise puhkepaiga, tekitades pöördumatut kahju väärtuslikule ja unikaalsele mereäärele,» märkisid projekti kriitikud.

Tallinna halduskohus andis 30. mail esialgse õiguskaitse ehk peatas Reidi tee ehitusloa. Tallinna linnavalitsus vaidlustas ehitusloa peatamise 15. juunil.

Ringkonnakohus otsustas 7. juulil Reidi tee ehitusloa lõplikult peatada kuni kohtulahendini, leides, et keskkonnale ja linnaruumile tehtav kahju kaalub üles tee ehitamise huvi.

Tallinna linnavõim on kinnitanud, et Reidi tee asjus on kõikvõimalikud mõttevahetused juba peetud ning rajatise tulekut ei muuda enam miski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles