Kohus mõistis üle kilo amfetamiiniga tabatud mehe pikaks ajaks vangi

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohus mõistis täna noore mehe süüdi amfetamiiniäris ja karistas teda kümneaastase vangistusega.

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi omandas 23-aastane Ilgam Ragimov edasimüümise eesmärgil 1,2 kilogrammi amfetamiini. 28. juunil pidasid keskkriminaalpolitsei töötajad mehe kinni ning ta andis politseile üle 1,2 kilogrammi amfetamiini ja alla grammi marihuaanat, teatas kohtute pressiesindaja.

Prokuratuur saatis kriminaalasja kohtusse kokkuleppemenetluse korras. Kohus kinnitas täna kokkuleppe, mille kohaselt mõisteti süüdistatavale liitkaristuseks kümme aastat vangistust. Kohtuotsuse alusel loetakse karistuse kandmise algusajaks päeva, millal mees peeti kahtlustatavana kinni ehk tänavu 28. juuni.

Lisaks sellele konfiskeeritakse kohtuotsuse alusel Ragimovilt sularaha 605 eurot. Samuti määras kohus talle sundraha 2315 eurot. Kohtuotsus ei ole jõustunud.

Riigiprokurör Raigo Aas märkis, et Ragimovi jaoks ei olnud täna esimene kord kohtu ette astuda.

«Alles selle aasta kevadel mõisteti ta narkokuritegude toimepanemises süüdi. Uue kuriteo panigi mees vaid paar kuud pärast vanglast vabanemist toime katseajal ning naiivne on arvata, et selline tegevus ei ulatu õiguskaitse vaatevälja,» ütles Aas.

Ragimov oli alles tänavu kevadel sarnase teo eest kohtu ees. 21. aprillil mõisteti ta kokkuleppemenetluses süüdi suures koguses kokaiini ja marihuaana käitlemises. Kohus karistas teda nelja aasta pikkuse vangistusega, millest koheselt kuulus ärakandmisele neli kuud ja 15 päeva ning ülejäänud kolme aasta, seitsme kuu ja 15 päeva pikkune vangistus jäeti täitmisele pööramata tingimusel, et ta ei pane nelja aasta pikkuse katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi keskkriminaalpolitsei ning juhtis riigiprokuratuur.

Keskkriminaalpolitsei narkotalituse juht Ago Leis märkis, et noor mees ei õppinud oma eelmisest karistusest ning jätkas kuritegelikku teekonda narkootikumide turustamises.

«Sellega suutis töötu mees üürida omale korterit Tallinna südalinnas ning jätkas narkomüügist saadud raha kasutamist igapäevasteks kulutusteks,» ütles Leis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles