Keskerakondlane nõuab Ossinovskilt ametnike korrale kutsumist

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
28.aprilli korraldasid Sitsi 28 maja inimesed meeleavalduse Tervise Arengu Instituudi poolt planeeritud sinna plaanitud süstlavahetuspunkti vastu.
28.aprilli korraldasid Sitsi 28 maja inimesed meeleavalduse Tervise Arengu Instituudi poolt planeeritud sinna plaanitud süstlavahetuspunkti vastu. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna Sitsi tänavale plaanitud süstlavahetuspunkti vastu protesteeriv keskerakondlasest Põhja-Tallinna linnaosavanem Raimond Kaljulaid pani oma blogisse pöördumise teksti, milles nõutakse töö- ja terviseministrilt Jevgeni Ossinovskilt, et ta kutsuks korrale talle alluvad ametnikud.

Raimond Kaljulaid kinnitas Postimehele, et tema tegi Sitsi asumi elanikele ettepaneku sellist massilist kirjade saatmise võtet kasutada. «See on minu isiklik blogi, ma tegin selles ettepaneku ja olen palunud inimestel, kes arvavad, et see on oluline küsimus, saata see kiri Ossinovskile,» ütles Kaljulaid.

Linnaosavanema sõnul loodab ta, et selline kampaania annab ministrile märku, et nii olulises küsimuses ei saa ta ametnike selja taga oodata, et «äkki see läheb mööda».

«Meil ei ole vastust, milline on ministri seisukoht selles küsimuses. Kui mina või kohalikud on talle kirjutanud, siis vastanud on ametnikud, mulle näiteks Maris Jesse (sotsiaalministeeriumi asekantsler – toim),» ütles Kaljulaid.

Keskerakondlasest poliitiku arvates peaks töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovski nii kriitilises olukorras isiklikult sekkuma. «Vähemalt ütlema, kas ta näeb võimalusi kriisi lahendamiseks või ta on oma ametnikega sada protsenti nõus,» lisas munitsipaalpoliitik.

Kaljulaidi sõnul tahab ta ministrilt isiklikult vastust, sest ametnike vastused ei sobi ei linnaosale ega Sitsi asumi elanikele, kuna ametnikud peavad keskuse rajamist elumajja põhjendatuks.

Keskerakondlase kinnitusel on Ossinovskile alluvad ametnikud tegemas suurt viga, kahjustades ka seda (uimasti kahjude vähendamise – toim)  valdkonda, mille eest nad peaksid hea seisma. «Me toetame Sitsi asumi elanikke selles, et see teadmine jõuaks ministrile kohale,» ütles Kaljulaid.

Linnaosavanema sõnul on sellist masspostituse võtet kasutatud väga palju ja väga erinevatel puhkudel mitmel pool maailmas. «See on normaalne ja me ei kohusta kedagi kasutama kindlat teksti, inimene võib ka oma mõtted kirja panna ja ära saata,» sõnas Kaljulaid.

Põhja-Tallinna linnaosavanema sõnul ei ole ta uimasti vähendamise kahjude keskuste vastu. «Vastupidi, ma olen seda avalikult oma isikliku poliitilise kapitali hinnaga väga kõvasti kaitsnud, küll aga nii mina kui ka paljud teised leiavad, et neid ei peaks rajama elumajja,» sõnas Kaljulaid.

Linnaosa vanema sõnul on pöördumise tekst ainult vene keeles, sest enamik Sitsi asumi elanikest on venelased. Ta arvas, et ilmselt tuleb pöördumine ka eesti keelde tõlkida.

Sotsiaalministeeriumist öeldi, et neil ei ole hetkel ülevaadet, kui palju kirju on minister saanud.

Tervise Arengu Instituut tahab avada süstlavahetuspunkti Põhja-Tallinnas Sitsi 28 elumajas, kuid see plaan on pahandanud kohalikke elanikke.

Kuvatõmmis kirja näidisest.
Kuvatõmmis kirja näidisest. Foto: Raimond Kaljulaidi blogi
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles