Fotod: külmaseen «näris» pargipuu seest õõnsaks

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kadrioru pargis avanes puu langetamise käigus arboristile huvitav vaatepilt, kui puu juurekaelast allapoole laius ligikaudu pooleteise meetri sügavune ja laiune tühimik.

Kadrioru park kirjutas oma Facebooki lehel ühest harilikust saarest, mille langetamisel avanes arboristile üllatav vaatepilt: nimelt oli paljude metsapuude ja taimede jaoks ohtlik haigusetekitaja külmaseen närinud aja jooksul puu seest õõnsaks.

«Tihti seisame pargis silmitsi olukordade ja erinevate arvamustega suurte pargipuude osas. Miks neid suursuguseid taimi likvideeritakse, puud ju on läbi aastakümnete- ja sadade kasvanud ning omavad väga olulist rolli pargimaastikul,» kirjutab Kadrioru park Facebooki postituses.

«Allolevatel piltidel on näha täna Kadrioru pargis kasvanud harilik saar, mis lõhkisena maas lebades paljastab tõsiasja, kuidas iga puu elukaar siiski ühel hetkel lõpeb. See Kadrioru pargi laste mänguväljaku vahetus läheduses kasvanud puu sai õnneks langetatud läbi spetsialistide sae,» seisab postituses.

«Palume jätkuvalt kõigil pargikülastajatel suhtuda pargipuudesse väikese aukartusega ning tuuliste ja tormiste ilmade korral suurte puude all liikuda teadlikult,» seisab postituses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles