Kasahstani president tutvus Tallinna vanalinnaga

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja Kasahstani president Nursultan Nazarbajev.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja Kasahstani president Nursultan Nazarbajev. Foto: Raepress

Tallinna linnapea Edgar Savisaar võttis täna raekojas vastu riigivisiidil viibiva Kasahstani Vabariigi presidendi Nursultan Nazarbajevi ja teda saatva delegatsiooni.


Vastuvõtu järel tegid Kasahhi president ja tema saatjaskond ajaloolase Jüri Kuuskemaa ja Tallinna linnapea juhatusel ringkäigu vanalinnas, teatas Raepress.

«Minu jaoks oli suur au tervitada iidse raekoja seinte vahel suure maa kõrget külalist. Tänu oma rahva andele, looduslikule potentsiaalile ja targale juhtimisele on Kasahhi Vabariik omandamas üha suuremat rolli kogu Euraasia regioonis,» ütles Savisaar.

Savisaar tõdes, et Kasahstani külgetõmbejõud ei ole ka Tallinna ettevõtjaid puutumata jätnud. «Minul kui Tallinna linnapeal ja endisel majandusministril on olnud võimalus aidata kaasa mitmetele perspektiivsetele ettevõtetele, mille tegevuses on olulisel kohal koostöö Kasahstaniga,» lausus linnapea.

Savisaare sõnul jättis talle Kasahstani uus pealinn Astana kustumatu mulje. «Mulle tundub, et selles suurejoonelises linnas peegeldub nagu veetilgas kaasaegse Kasahstani võimsus ja energia.»

Savisaar avaldas lootust, et Kasahhi presidendi visiit kujuneb oluliseks teguriks Eesti ja Kasahstani ning Tallinna ja Astana edasisel lähenemisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles