Pooled kontrollitud toitlustusasutustest on eksinud jäätmekäitlusega

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Munitsipaalpolitsei

Täna varahommikul korraldas Tallinna munitsipaalpolitsei reidi vanalinna toitlustusasutustes, mille käigus tuvastati, et pooltel juhtudel on jäätmekäitluseeskirjade vastu eksitud.

Munitsipaalpolitsei teatel võeti reid ette suvisel perioodil saabunud vihjete tõttu, mille kohaselt olid pärast konteinerite tühjendamist tänavatel loikudena maas vedeljäätmeid ja nõrgvesi, mis on tekkinud seetõttu, et biolagunevad jäätmed paigutatakse olmejäätmete mahutisse. Probleemile juhtis tähelepanu nii kommunaalamet, kes peab pidevalt vanalinnas reostust likvideerima, kui ka jäätmevedaja ise.

«Tänasel reidil kontrollisime umbes 25–30 objekti, millest probleem oli umbes pooltel. Peamised rikkumised seisnesid selles, et jäätmeid ei olnud sorteeritud liigiti, vaid kõik olid paigutatud kokku olmemahutisse,» rääkis reidil osalenud mupo kesklinna tugipunkti peainspektor Jaanus Kivi. Tema sõnul on enamik rikkujaid vanalinna toitlustusasutused –  restoranid, baarid ja pubid.

Kivi sõnul võetakse rikkujad väärteomenetluse korras vastutusele, sest enamikus asutustes on eelnevalt kohal käidud ning puudustele tähelepanu juhitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles