Pildid: GAGi Kalamaja koolihoone sai kasutusloa ja koolis algasid täna tunnid (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Gustav Adolfi gümnaasiumi (GAG) Kalamajas asuv esimese ja teise kooliastme renoveeritud õppehoone sai eile kasutusloa ja koolis algasid täna hommikul tunnid.

Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula ütles ETV uudistesaates «Aktuaalne kaamera», et GAGi Kalamaja hoone kasutusluba on väljastatud ning teisipäeval saavad tunnid alata vastrenoveeritud hoones. «Kool vastab kõigile nõuetele,» kinnitas Pajula.

Aadressil Vana-Kalamaja 9 asuvat alglasside õppehoonet nimetab GAG Kotzebue majaks. Ehitustööde käigus rekonstrueeriti olemasolev hoone 5,5 miljoni euro eest ja rajati juurdeehitus, abihooned lammutati ning nende asemele rajati spordiväljak. Rekonstrueeritud hoone suletud netopind on ligikaudu 5000 ruutmeetrit.

Koolimajas hakkavad õppima 1.–6. klassi lapsed, kokku 30 klassikomplekti. GAGi esimestes klassides hakkab sel aastal õppima 144 uut õpilast, paralleelklasse on kokku kuus, neist viis on ette nähtud piirkonna lastele ning üks ülelinnalise valikuga. Terve kooli õpilaste arv on 1265, neist 565 hakkavad õppima Kotzebue majas ning 700 vanalinnas asuvas õppehoones.

GAGi Kalamaja laienduse vastu on teravalt võidelnud mõned kooli vilistlased ja hoolekogu esindajad, kelle hinnangul võiks hariduse kvaliteet kannatada, kui kool rohkem õpilasi õppima võtab. Samuti proovis koolihoone ehitust ehitusloa vaidlustamisega takistada naabermaja elanik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles