Märt Sults lasi rikkuda kaitsealuse linnahalli fassaadi (11)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnahalli fassaadile tehti kolmapäeva õhtul riigikogu liikme Märts Sultsi eestvedamisel suuremõõtmelist seinamaalingut. Muinsuskaitseamet peab sellist tegevust lubamatuks.

Linnahalli värvisid Märts Sultsi eestvedamisel Tallinna kunstigümnaasiumi noored, Kopli kunstigümnaasiumi noored ning Piradose tänavakunstnikud, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Muinsuskaitseameti peadirektor Siim Raie sõnul on taoline isetegevus arhitektuurimälestise kallal lubamatu, kuid Keskerakondlasest parlamendisaadik Märt Sults ise oma tegevuses rikkumist ei näe.

«Siin ongi nüüd valikute küsimus, kuidas seadust tõlgendada, et kas üks asi on lõhkumine, räämamine või on ta hoopis säilitamine, kaunistamine. See on meie kõige ilusam koht, Eesti rand, kus on Kultuurikatel, kus on kõik kohad, ja sinna juurde teha Eesti ajalugu kajastav kunstiteos, mis on samal ajal konservant," vastas süüdistustele Sults ise.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles