Vabaõhumuuseumis on täna kevadlaat

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabaõhumuuseumis toimub suur kevadlaat, kus lauldakse kiigelaulegi.
Eesti Vabaõhumuuseumis toimub suur kevadlaat, kus lauldakse kiigelaulegi. Foto: Peeter Langovits

Eesti Vabaõhumuuseumis tähistatakse täna lihavõtteid kevadise toidu- ja käsitöölaadaga.

Laadal pakutakse erinevaid talukaupu, ökotooteid, käsitööd ning istikuid. Lisaks võib muuseumis täna osa saada mitmekesisest kultuuriprogrammist.

Näiteks saavad huvilised jälgida, kuidas valmistusid talupered lihavõteteks 19. sajandil ja 1930ndatel aastatel.

Kes soovib pesa punuda, saab Sassi-Jaani taluõues osavust proovida nii lindude pesakasti valmistamises kui ka palkidest talumaja maketi püstipanekul. Sealsamas toimuvad ka taluarhitektuuri tutvustavad ringkäigud.

Suveköögis värvitakse pühademune, Pulga talus on lastele avatud istutamiskool, Kuie koolis saab teele saata pühadekaarte ning Kolu kõrts kostitab rahvusroogade ja pillimuusikaga.

Sutlepa kabelis kõlavad ansambli Nolens Volens esituses ürgnaiselikud regilaulud ja regilaulude seaded. Kell 15.00 algaval lihavõttejumalateenistusel teenib õpetaja Toomas Paul.

Nuki talus võib iga külastaja anda oma panuse käsitöömeistrite abil valmivasse ühisesse näputöösse, mis hiljem kiigele kingiks viiakse. Kiigeplatsil laulavad Leigarid koos publikuga kiigeaja kiigelauludega pidulikult avatuks. Toeka külakiige kõrval on kiigeplatsile üles seatud ka kaasaegsed kiikingkiiged.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles