Linnahalli projekteerija: seinamaalingud on hea ajutine lahendus (15)

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liikme Märt Sultsi eestvedamisel tehti linnahalli seintele suuremõõtmelised seinamaalingud.
Riigikogu liikme Märt Sultsi eestvedamisel tehti linnahalli seintele suuremõõtmelised seinamaalingud. Foto: Liis Treimann

Linnahalli projekteerija Raine Karp leiab, et linnahalli seinamaalingud mõjuvad hea ajutise lahendusena ja seinade puhastama hakkamine oleks mõttetu.

Linnahalli projekteerinud arhitekt Raine Karp leidis, et Silver Seeblumi, Märt Sultsi ja kogu Pirados Stuudio kunstnike linnahalli fassaadile maalitud teos on hea ajutine lahendus. «Parem, kui eelnevalt halvasti säilitatud ja täis soditud välimusega hoone välispind seda oli,» leidis Karp.

«Kogu fassaad on niikuinii praeguseks juba täies ulatuses amortiseerunud ning tuleb renoveerimise käigus kogu mahus välja vahetada. Seega on selle pesemine või puhastamine täiesti mõttetu,» ütles Karp.

«Parem oleks võimaluse korral hoopiski lasta lõpuni maalida ning hoida hoone selliselt kuni täielike renoveerimistööde alguseni,» rääkis ta.

«Pesemine jätab kodanikele väliskülalistele eriti lolli mulje – ühel päeval maalivad ja teisel päeval pesevad. Mingil määral heakorrastatud fassaad parandab kindlasti olemasolevat räämas tagahoovi miljööd,» arvas Karp.

Tallinna linnahalli fassaadile tehti kolmapäeva õhtul riigikogu liikme Märts Sultsi eestvedamisel suuremõõtmelist seinamaalingut. Loe lähemalt: Märt Sults lasi rikkuda kaitsealuse linnahalli fassaadi

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles