Komisjoni liige suletud Viru tänava lilleturust: jälle käib sahker-mahker (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasest on remondi tõttu suletud legendaarne Viru tänava lilleturg – Tallinna linnavalitsuse plaani kohaselt lähevad kioskid pärast renoveerimist rentimisele enampakkumise korras, mis tekitab pahameelt praeguste rentnike seas. 

Linnavalitsuse plaani kohaselt algas täna Viru tänava lilleturu neli kuud kestev värskenduskuur – praeguste rentnike ja müüjate sõnul pole ehitustööd aga vajalikud ning otsuse taga seisab linna soov rohkem raha teenida.  

«Kõige hullem on teadmatus, mis seal üldse saama hakkab,» sõnas üks lilleturu praegustest rentnikest  ja lisas, et tema arvates on turu renoveerimise osas tehtud väga mõtlematuid otsuseid.

«Alles pandi uus elekter ja nüüd siis hakatakse jälle otsast pihta, ma ei tea, kas seal üldse midagi sellist, mida vaja on, tehakse,» arutles rentnik. Tema sõnul on Tallinna linnavalitsusel uute Viru tänava lilleturu rentnike otsimisel ükskõik sellest, kas inimene on pädev seal tegutsema või mitte, olulised on vaid rahasummad. «Linn tahab rohkem raha saada,» lausus lilleturu praegune rentnik, vihjates linna plaanile rentida lilleturu paviljonid välja enampakkumise korras.

Lilleturu müüjate enda sõnul olid kioskitel tõesti väikesed vead, aga need oleks saanud ka teistmoodi lahendada kui nelja kuu pikkuse sulgemisega.

Sedasama arvas ka Tallinna linnavolikogu korra- ja tarbijakaitsekomisjoni liige Toomas Viks.

«Komisjoni eelmise nädala istungil tegi ettekande Tallinna Turgude esindaja, kes rääkis ka Lilleturust. Ta väitis, et Viru tänava lilleturg tuleb sulgeda ja seal remonti teha, sest müügiboksidesse pidi lahinal vett sisse tulema. Et tuleb teha remont, mis läheb maksma ca 400 000 eurot. Ja et peale remonti leitakse uued rentnikud enampakkumise teel ning kindlasti tõusevad ka lillede hinnad,» rääkis Viks.

«Minu meelest seal ju alles tehti remonti ja kõik näeb täiesti normaalne välja. Sellepärast läksin kohe pärast komisjoni Viru tänavale lillemüüjatega rääkima. Üks vanem proua, kes on seal juba aastaid lilli müünud, ütles et kevaditi on võib-olla natuke niiske, aga muidu on kõik tipp-topp. Minu meelest on siin põhiküsimus on see, et käib jälle mingi sahker-mahker, et saaks boksidele uued rentnikud, kelle käest saaks rohkem raha küsida,» lisas ta.

Reformierakondlane Viks on oma sõnul peaaegu et ainus komisjoni liige, kes ei kuulu Keskerakonda ning seetõttu olevat ka komisjon ettekande rahulolevalt noogutades ära kuulanud ning kõigega nõustunud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles