Tapmises kahtlustatav Lasnamäe kurikamees jääb vahi alla

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäel liiklusohtliku olukorra tekitanud juht väljub sõidukist kurikaga.
Lasnamäel liiklusohtliku olukorra tekitanud juht väljub sõidukist kurikaga. Foto: Kaader videost

Tallinna ringkonnakohus jättis naise tapmises kahtlustatava mehe vahi alla.

Ringkonnakohus ei rahuldanud Lasnamäe kanali kurikamehena tuntuks saanud Urmas Einroosi (43) määruskaebust ja jättis ta vahi alla, kirjutab ERR Uudised.

Põhja prefektuuri politseinikud pidasid Einroosi naise tapmises kahtlustatavana kinni 14. augusti õhtul Tallinnas. Põhja ringkonnaprokurör Natalja Miilvee on ERRile öelnud, et sel õhtul leiti ühe Harjumaa veehoidla lähedalt naise vägivallatundemärkidega surnukeha ja juba samal õhtul peeti tapmises kahtlustatavana kinni Einroos.

Einroos jõudis ajakirjanduse huviorbiiti mullu kevadel, kui ta Tallinnas Lasnamäe kanalis ähvardas liiklustülis üht juhti kurikaga.

Eelmise aasta mais hakkas sotsiaalmeedias kulutulena levima pardakaamera video, millelt on näha, kuidas autojuht tekitab Lasnamäel Võidujooksu sillal liiklusohtliku olukorra, peatab sõiduki, haarab kurika ja hakkab sellega järelsõitjat ähvardama. Liikluskonflikt päädis mehe ülekuulamise ja kohtu alla sattumisega.

Möödunud aasta juunis tunnistas Harju maakohus Urmas Einroosi süüdi liiklusnõuete rikkumises ning võttis temalt kaheks kuuks sõiduki juhtimisõiguse. Samuti leidis kohus, et kurikaga ähvardamise episoodis ei ole tegemist mitte väärteoga, vaid isiku teos on tuvastatud kuriteo tunnused, mistõttu tagastas kohus toimiku kriminaalmenetluse alustamiseks.

Seepeale esitas kohtualune apellatsiooni Tallinna ringkonnakohtule, ent ringkonnakohus jättis maakohtu otsuse jõusse, märkides, et see on seaduslik ja põhjendatud otsus.

Sügisel alustaski Põhja ringkonnaprokuratuur kriminaalmenetlust, kuid tänavu kevadel tehtud määrusega otsustati kriminaalasi lõpetada, kuna meest ei ole varem kriminaalkorras karistatud, tema süü ei ole suur ning puudub avalik menetlushuvi uurimise jätkamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles