Peipsi sibulakasvatajad saatsid Tallinna poole koormatäie sibulat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peipsi järve ääres kasvanud sibulad. Foto on illustratiivne
Peipsi järve ääres kasvanud sibulad. Foto on illustratiivne Foto: Eero Vabamägi

Esmaspäeva õhtul jõudis Peipsi äärest Viimsisse veok 3300 kilogrammi Peipsi sibulaga – heategevuslikul eesmärgil algatatud aktsioon toob juba viiendat aastat sibulakasvatajate kvaliteetse kauba otse ostjateni.

Viis aastat tagasi algatas Rae vald omapärase sibulaaktsiooni, et aidata Peipsi sibulakasvatajatel oma rohke saak otse klientideni tuua. Nüüdseks on ühise sibulaostu organiseerimise üle võtnud Viimsi vald ja seda jätkuvalt koostöös DPD kullerteenusega. Esmaspäeval käiski DPD kuller Peipsi ääres sibulaid kokku kogumas ja juba õhtuks jõudis saadetis Viimsi uue staadioni parklasse, kus kõik tellimuse esitanud oma sibulapakid kätte saavad.

«Möödunud aastal jõudis sibulaid Viimsisse 4650 kilogrammi. Sel aastal jäi see number 3300 kilogrammi juurde, kuid arvestatav kogus on see siiski,» märkis Viimsi abivallavanem Jan Trei.

«Kogu aktsioon sai kunagi alguse sellest, et Peipsiääre inimesed olid hädas oma suure sibulasaagiga, aga igaüks Peipsi äärde heade sibulate järele ju sõitma ei hakka. Lihtsam oligi kõik rahva tellimused kokku koguda ja sibulad korraga ära tuua ning samas teha sellega ka piiriäärsetele piirkondadele head. Ka viimsilastele meeldib ja maitseb puhas ja kodumaine Peipsiääre sibul,» ütles abivallavanem.

Kohalikke sibulakasvatajaid ühendava MTÜ Peipsimaa Sibulatootjad esindaja Mihhail Krassohhini sõnul on sibulate valmimine jäänud külmade ilmade tõttu sel aastal hilisemaks, kuid saak on hea ja ootab ostjaid. «Ka teised Eesti vallad võiksid siin kaubikutega korraga mitu tonni sibulaid osta. Kaupa veel jätkub,» märkis Krassohhin. 

Sibulaid sai tellida 10-kilostes pakendites ning ühe kilo hinnaks kujunes 1,5 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles