Kunstnikke tuleks kodanikualgatuse eest premeerida (4)

, Kunstiajaloolane ja Tallinna linnapea nõunik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Kuuskemaa.
Jüri Kuuskemaa. Foto: Eero Vabamägi

Muinsuskaitse võiks oma jäikadest nõudmistest loobuda ja linnaplaneerimise amet võiks linnahalli seinale tehtud pildi tagantjärele heaks kiita.

Minu hinnangul on tegemist tõesti kunstilise lahendusega, mis võiks jääda siia püsima seni, kuni hakatakse linnahalli renoveerima. Kui isegi objekti arhitekt oli nõus, siis misasja mingid väikesed ametnikud veel kobisevad! Mul on muidugi kahju minna vastuollu muinsuskaitseametiga, mille aktsioone ma tavaliselt pooldan. Aga praegusel juhul on minu arvates tegemist bürokraatliku mundriau mõttetu kaitsmisega. Selle asemel, et hakata seda pilti maha pesema, peaks maha pesema need sajad roppused ja sodimised, mis on linnahalli seintel.

Ma arvan, et meie valitsus magas maha hetke, kui hakati valmistuma Eesti eesistumiseks Euroopa Liidus, ja oleks kohe olnud arusaadav, et niisugune objekt, mis on veel vahetult Kultuurikatla nina all, ei saa jääda sellise koledusena püsima. Mina annaksin noortele kunstnikele kodanikualgatuse eest preemia.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles