VIDEO: uue trammitee krigin häirib Kopli tänava elanike und (5)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Kui trammid hommikul kell viis krigistama hakkavad, on see päris häiriv,» kommenteeris Kopli tänaval elav Mats Leis kaks nädalat tagasi valmis saanud uut trammiteed.

Leis küsis konkreetselt äsja vahetatud Kopli-Tallinna trammitee kohta, mis tema kodu eest mööda sõidab ja varahommikutel üles äratab. Seda teelõiku kommenteerides märkis Tallinna Linnatranspordi avalike suhete nõunik Ivo Parbus, et inimesed tajuvad ümbritsevat erinevalt. «Mõned on öelnud, et nüüd on sel lõigul palju vaiksem kui varem,» rääkis Parbus.

«Muidugi on neid hetki ja kohti, kus me ei suuda kõige paremad olla, aga püüame,» ütles Parbus.

Kerge unega Leis märkis, et mõnes teises Euroopa linnas trammid nii palju ei krigise ning ei mõistnud, miks need Tallinnas nii kõva lärmi teevad.

«Viimasel ajal tuleb kriginaprobleemi vähem ette, kuna kogu Tallinna rööbastee on saanud uueks,» ütles Parbus ja lisas, et oma rolli mängib ka trammi vanus. Tema sõnul on soetatud hulk uusi tramme ja olukord on piisav. «Alati saab paremini, aga anname endast parima,» ütles Parbus. Tema sõnul töödeldakse trammirattaid ja -rööpaid krigina ärahoidmiseks pidevalt. 

Kui Postimees kaameratega Kopli trammitee juurde jõudis, krigisesid trammid tugevalt. Mõni hetk hiljem hakkas aga vihma sadama ning rööbaste ja rataste hõõrdumisel tekkiv heli kadus peaaegu sootuks. Mida kuivemaks said rööpad, seda enam oli krigisemist kuulda.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles