ERJK algatas linnahalli värvimise teemal menetluse (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liikme Märt Sultsi eestvedamisel tehti linnahalli seintele suuremõõtmelised seinamaalingud.
Riigikogu liikme Märt Sultsi eestvedamisel tehti linnahalli seintele suuremõõtmelised seinamaalingud. Foto: Liis Treimann

Erakondade Rahastamise Järelvalve Komisjon (ERJK) otsustas alustada menetlust linnahalli värvimise juhtumis, et saada selgust, kas selle puhul ei ole Tallinna eelarvevahendeid kasutatud ühe valimistel kandideeriva poliitiku reklaamimiseks.

«Kuna Tallinna linna eelarvest on eraldatud 15 000 eurot, aga pole täpselt aru saada, miks see raha on eraldatud ja kuna samas üks valimistel kandideeriv isik end selle taustal promob, siis tekkis küsimus, kas me näeme selle 15 000 euro puhul üritusturunduse rahastamist,» rääkis ERJK esimees Ardo Ojasalu neljapäeval pärast komisjoni istungit.

«Ja kui see on üritusturunduse rahastamine, siis me tahaks aru saada, miks seda valimiste eel tehakse,» lisas Ojasalu.

Keskerakondlasest riigikogu saadik ja Tallinna Linnahalli ASi nõukogu liige Märt Sults organiseeris linnahalli seina maalingutega katmise ja Keskerakonna juhitud linnavalitsus eraldas selleks ka 15 000 eurot. Muinsuskaitseamet aga ei kooskõlastanud hoone seinte värvimist ning ameti nõudel tuleb nüüd linnahalli seinad maalingutest puhtaks teha. Kogu protsessis on Sults saanud meedias rohkelt tähelepanu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles