Savisaar Illarioniga kohtuda ei plaani

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ei plaani kohtuda Eestisse visiidile saabuva Moskva patriarhaadi välissuhete juhi, Volokalamski metropoliidi Illarioniga.

«Hetkel ei ole päevakavas,» kinnitas Tallinna linnavalitsuse nõunik Liina Oja BNSile.

Illarioni Eesti-visiidi kavas ei ole Eesti õigeusukiriku sinodi liige Sergei Männiku kinnitusel kirikuväliseid kohtumisi, ent raamatu «Õigeusk Eestis» esitlusele on kutsutud mitmeid avaliku elu ja poliitikategelasi.

«Mitte mingeid ametlikke kohtumisi metropoliit Illarioni selle nädala lõpus toimuva Eesti-visiidi raames ei ole kavandatud, see on puhtkiriklik visiit,» ütles Männik BNSile.

Reedel Tallinnas rahvusraamatukogus toimuvale raamatu «Õigeusk Eestis» esitlusele on kutsutud riigikogu esimees Ene Ergma, Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja Maardu linnapea Georgi Bõstrov. Kutsed on saadetud ka kultuuriministeeriumile, siseministeeriumi usuasjade ametile ja mitmetele riigikogu liikmetele.

«Spiiker Ene Ergma on juba vastanud, et ei saa kahjuks esitlusele tulla,» lausus Männik. Tema sõnul saadeti kutsed ka «sõbralikult kiriku suhtes meelestatud» riigikogulastele, ent nende nimesid ta ei täpsustanud.

Metropoliit Illarion teenib neljapäevast reedeni toimuva visiidi käigus ka liturgial Tallinnas Aleksandr Nevski katedraalis, väisab Lasnamäele rajatavat Jumalaema «Kiirestikuulja» ikooni kirikut ja kohtub Moskva patriarhaadi Eesti õigeusu kiriku Tallinna ja Eesti metropoliidi Korneliusega.

Visiidi peaeesmärk on kaheköitelise teose «Õigeusk Eestis: uurimusi ja dokumente» esitlus rahvusraamatukogus. Raamat ilmus märtsikuus. Patriarh Aleksius II andis veidi enne oma surma usuteaduse kirjastusele ülesande uurida ja avaldada materjalid Eesti õigeusu kiriku ajaloo viimase saja aasta kohta.

Viimati käis metropoliit Illarion Eestis mullu septembris.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles