Sults pidas Nestori kommentaari linnahalli ebaseadusliku projekti kohta kohatuks (3)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna andsid riigikogulane Märt Sults ja Piradose esindaja Rene Leet riigikogu esimehele Eiki Nestorile üle allkirjad linnahalli ebaseaduslike maalingute projekti jätkamiseks. Nestori sõnul ei hakka tema otsustama, kas allkirjastajaid kasutati ära ühe härrasmehe valimiskampaaniaks või mitte. 

Riigikogu esimehele andis allkirjad linnahalli maalingute kaitseks üle Piradose esindaja Rene Leet, kes kinkis riigikogu esimehele ka foto värvitud linnahallist.

Nestor vastas seepeale Sultsile ja Leetile, et kollektiivse pöördumise mõte on see, et ka tavakodanikud saaksid vahepeal oma ideedega poliitikas osaleda. Riigikogu esimees lisas, et rahvasaadik Sultsil ja teistel riigikogulastel on see õigus iga päev.

Nestori sõnul on algatuse mõttes Märt Sultsil inimese ja riigikogu liikmena palju suuremad õigused. Riigikogu esimees sõnas, et kui kollektiivset pöördumist hakkab komisjon alles arutama, siis Sults ei pea kellegagi arutama – ta võib anda ka juba homme oma avalduse üle. Selle peale sekkus juttu Märt Sults, kes ütles, et seda ta ka teeb.

«Nüüd kas on selle kollektiivse pöördumise allkirjade kirjutajaid ära kasutatud siin ühe härrasmehe valimiskampaaniaks või mitte, seda ei hakka mina otsustama,» jätkas riigikogu esimees Nestor ja lisas, et annab allkirjad komisjonile kindlasti üle.

Sults lisas selle peale, et kommentaar, kas kedagi on ära kasutatud või mitte on tema arvates kohatu. 

«Täna esitatakse riigikogule ettepanek lõpetada linnahalli mälestiseks olemine. Sellise kultuurivaenuliku ettepaneku tegemise põhjuseks on soov viia lõpule Märt Sultsi ja Silver Seeblumi poolt septembri alguses valimiskampaania käigus algatatud ebaseaduslik Linnahalli ülevärvimine,» seisis muinsuskaitseameti pressiteates. «On ülimalt küüniline ning pahatahtlik mälestist rikkuda ja siis nõuda selle kaitse alt vabastamist,» vahendas muinsuskaitseameti seisukohta avalike suhete nõunik Madle Lippus.

Muinsuskaitseameti pressiteate kohaselt näitavad möödunud nädalal kõlanud Tallinna abilinnapea Taavi Aasa etteheited muinsuskaitseametile suutmatuse osas mõelda kastist välja ning Jüri Kuuskemaa seisukoht, et tegemist on väikeste ametnike kiusuga taas kord linnavõimu võimetust mõista muinsuskaitse kui distsipliini olemust.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles