Mupo hoiatab piraattaksode eest

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olev sõiduk näeb välja nagu päris takso, kuid sellega sõitmise eest võidakse esitada ootamatult suur arve.
Pildil olev sõiduk näeb välja nagu päris takso, kuid sellega sõitmise eest võidakse esitada ootamatult suur arve. Foto: Mupo

Tallinnas on liikvel piraattaksod, millega sõitmisel võivad kaasneda suured arved, hoiatab munitsipaalpolitsei.

«Fotol olev piraatteenust pakkuv sõiduk Mercedes-Benz 986MKA püüab kliente vanalinna piirkonnas ning kasseerib sõidu eest 40–60 eurot. Juhti on varem hoiatatud ja karistatud, sest tal puudub sõidukaart taksoveoks ning ta kasutab taksotunnuseid matkivaid eraldusmärke,» ütles mupo pressiesindaja Meeli Hunt.

«Piraatsõiduk matkib tavaliselt tavataksot, kasutades taksodele omaseid eraldusmärke. Paraku kaasneb sõiduteenusega ebaproportsionaalselt suur arve. Kui teile tundub, et arve läbitud vahemaa eest on liiga suur, siis vaidlustage see sõidu lõppedes, keelduge arve maksmisest ning teavitage olukorrast koheselt mupo korrapidajat telefonil 14 410,» soovitas Hunt.

«Mupo on korduvalt andnud nõu: veenduge enne taksosse istumist, kas taksol on nähtaval kohal kliendipoolsel küljeaknal ja sõiduki kindalaekal/esipaneelil kehtiv hinnakiri ning kas seal kuvatav hind on teile vastuvõetav. Soovitav on enne sõidukisse istumist küsida juhilt orienteeruv reisi maksumus. Kui sõidukil puudub taksomeeter või juht ei väljasta taksomeetrist tšekki, siis on teil õigus maksmisest keelduda,» lisas ta.

Tallinna linnavolikogu määruse kohaselt ei tohi takso sõidualustustasu olla rohkem kui 5,50 eurot, sõidukilomeetri hind ei tohi ületada 1,10 eurot ja ajatasu ei tohi ületada 24,20 eurot tunnis.

«Kõikidest rikkumistest ning ebameeldivatest juhtumitest palume informeerida munitsipaalpolitseid. Vaid koostöös on võimalik panna piir taksopiraatlusele ning tagada kvaliteetsemat taksoteenust,» ütles Hunt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles