Ministeerium: mupo autode sarnasus politsei sõidukitega võib olla ohtlik (3)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter
Munitsipaalpolitseiameti autode uue disaini sarnanemine politseiautode omale 
võib siseministeeriumi korrakaitse- ja migratsioonipoliitika asekantsler Raivo Küüdi sõnul osutuda ohtlikuks. 

Küüdi sõnul võib problemaatiliseks kujuneda eeskätt see, et korrakaitseüksuse sõidukitel on suurelt kirjas telefoninumber 14410, mis võib inimestes tekitada seose hädaabinumbriga 112. «Kui inimesed hakkavad numbrile 14410 hädaabikõnesid tegema, võivad tagajärjed olla eluliselt kriitilised,» ütles Küüt ERRi uudisteportaalile.

«Oleme palunud PPA ja Tallinna linnajuhtidel omavahel kohtuda ning kokku leppida, mil viisil oleks võimalik saavutada parim korrakaitseüksuse vormirõivastuse ning ametisõidukite märgistamine, mis maksimaalselt aitaks kaasa inimeste turvalisuse tagamisele,» sõnas Küüt.

Üldisemalt rääkides ütles Küüt, et üldise turvalisuse huvides on, et nii politsei kui ka kohalike omavalitsuste korrakaitseüksused oleksid usaldusväärsed ja märgatavad, sest mõlemad aitavad tagada avalikku korda ja ennetada süütegusid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles