Tallinna Linnatranspordi AS eilsest õnnetusest: jutt, et laps lohises bussil järel, ei vasta tõele

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussirool. Foto on illustreeriv.
Bussirool. Foto on illustreeriv. Foto: Andres Haabu / Postimees

Laps, kelle jalg jäi eile Pirital liikuma hakanud bussi vahele kinni, pääses õnnetusest vigastusteta ning Tallinna Linnatranspordi ASi kinnitusel ei vasta tõele jutt, nagu oleks ta mitu meetrit bussi järel lohisenud.

Pirital juhtus eile pärastlõunal õnnetus, kus 12-aastase tüdruku jalg jäi Kesklinna poole liikuma hakanud 1A liigendbussi ukse vahele kinni. Põhja prefektuuri pressiesindaja sõnul kutsus bussijuht ise politsei ja politseinikud käisid kohapeal asjaolusid kontrollimas. Samuti kutsus bussijuht kohale kiirabi. Meedikud vaatasid tüdruku üle ning tuvastasid, et tüdrukul ei ole suuremaid vigastusi – laps pääses vaid kriimustustega jalal.

Tallinna Linnatranspordi ASi avalike suhete spetsialist Urmas Tooming rääkis, et bussijuhi seletuse järgi vaatas ta peeglisse ning ei näinud kedagi bussist väljumas ega sinna sisenemas ning sulges bussi uksed. Samal hetkel jooksis aga viimase ukse juurde tüdruk, kes püüdis sulguvate uste vahelt sisse hüpata. Laps põrkas vastu ust ja kukkus maha.​

Juht tegi Toomingu sõnul uksed uuesti lahti ning läks vaatama, mis juhtus. «Ta küsis tüdruku käest, et kas on abi vaja. Tüdruk vastas, et ei ole abi vaja,» rääkis ta. «Juht käitus pärast seda juhtumit õigesti, kutsudes igaks juhuks ikkagi välja kiirabi ja politsei ning teatas juhtunust ka tüdruku isale.» 

Kuigi esialgu kirjutas Delfi, et tüdruk lohises liikuva sõidukiga paar meetrit mööda maad kaasa, lükkab Tooming selle väite ümber.  «See jutt, et buss lohistas tüdrukut järel, ei vasta tõele.»

Tooming selgitas, et buss ei saanud kuidagi tüdrukut järel lohistada, kuna tehniliselt on nii, et kui keegi jääb uste vahele ja uks ei sulgu korralikult, siis ei saa buss liikuma hakata. Selle tagab uste blokeering. «Uste blokeeringud töötasid ning buss oli tehniliselt korras,» kinnitas ta.

Politsei menetlust ei alustanud, kuna leidis, et selleks ei ole põhjust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles