Prantsuse Lütseum saab järgmise õppeaasta alguseks spordihoone

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse Lütseumi võimla ehitus.
Prantsuse Lütseumi võimla ehitus. Foto: Linnavalitsuse pressiteenistus

Täna pandi Hariduse tänaval nurgakivi Prantsuse Lütseumi spordihoonele.

«Ettevalmistused Prantsuse Lütseumile spordihoone ehitamiseks algasid juba 2007. aastal, kui viidi läbi arhitektuurivõistlus hoonestamise idee saamiseks,» ütles Kõlvart. «Paraku jäi valminud projekti realiseerimine mitmeks aastaks ootele. Ent 2016. aasta lõpus otsustasime lütseumile spordihoone rajamise projekti taaskäivitada ning planeerisime selleks vajaliku raha tänavusse linnaeelarvesse.»

Prantsuse Lütseumi spordihoone arhitektuurse lahenduse autoriks on QP Arhitektid OÜ (Tõnu Laigu, Koit Ojaliiv ja Mari Rass). Võidutöö alusel algatati 2009. aastal detailplaneering ning selle valmimise ja kehtestamise järel asuti spordihoone projekti koostama. Võimlasse on projekteeritud universaalne spordisaal mõõtmetega 18 x 32 meetrit, aeroobika- ja jõusaalid ning tööõpetuse töökojad koos vajalike abi- ja olmeruumidega.

Prantsuse Lütseumi spordihoone ehitushanke võitis Nordlin Ehitus OÜ. Lepingu kohaselt peavad ehitustööd lõpetatud olema 15. augustiks 2018, ehitus läheb maksma 3,3 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles