Meremuuseumile kingiti kahe ülikiire purjelaeva mudelid

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Meremuuseum

Ericsson Eesti AS andis meremuuseumile üle kahe purjeka mudelid.

2007. aastal külastas Lennusadamat ümbermaailma võidusõitmise purjekas VO70 Ericsson, mis oli osalenud eelmisel aastal regatil Volvo Ocean Race. Jahil korraldati vastuvõtt ning külalised viidi ka Tallinna lahele.

Seoses visiidi kümnenda aastapäevaga kinkis Ericsson Eesti AS Eesti Meremuuseumile nii külas käinud jahi kui ka hooajal 2007/2008 Volvo Ocean Race'i võitnud purjeka koopiad. Mudelid on suured ja detailsed, mõõtudega 150 x 80 cm.

SA Eesti Meremuuseumi juhatuse liikme Urmas Dreseni sõnul on jahimudelid tervitatav lisandus muuseumikogude purjelaevanduse osasse. «Ehk saame neid juba peatselt muuseumis ka külastajatele eksponeerida. Volvo Ocean Race on purjetamisajaloos legendaarne regatt ning aastatel 2005–2012 võisteldi seal just VO70 purjekatega,» lausus Dresen.

VO70 on 70 jalga ehk 21,5 meetrit pikk, 5 meetrit lai, 4,5-meetrise süvisega, mast ulatub 32 meetrit üle veepinna ja purjepinda on kuni 670 ruutmeetrit. Jahi kiirus ookeanil on üle 40 sõlme ehk 75 km/h.

Jahiklass VO70 on üldse kiireim ühekereline pikamaapurjekate klass – kõik peamised pikamaarekordid on VO70 aluste käes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles