Ratas Savisaare palgast: lepinguline suhe vist ei ole enam väga mõistlik (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tegusa Tallinna ja Savisaare valimisliidu valimispidu kohvikus Komeet
Tegusa Tallinna ja Savisaare valimisliidu valimispidu kohvikus Komeet Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna vastu kohalikel valimistel oma nimekirjaga kandideerinud Edgar Savisaar võib ajaloonõuniku palgast ilma jääda, vahendas ERR.

«Ma olen kindel, ma arvan sellises seisus, kus erakonna liige on valinud poliitilises mõttes täiesti teise tee, selline lepinguline suhe vist ei ole enam väga mõistlik ehk siis seda otsustab juhatus,» ütles Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas «Aktuaalsele kaamerale». Tema sõnul võivad mingid muudatused kindlasti tulla.

«Kuna see oli toona juhatuse otsus, siis ma soovin, et see on ka seekord juhatuse otsus,» lisas Ratas.

Edgar Savisaar kommenteeris Ratase seisukohta sotsiaalmeedias nii: «Kuulsin ühest Jüri Ratase esinemisest, et ta ei luba mulle edaspidi palka maksta, ehk teisiti öeldes laseb mu lahti,» kirjutas Savisaar. «Ma olen varemgi tunnetanud, et tööleping oli vaid minu äraostmiseks. Varem jäeti küll mulje, et erakond täidab justkui kohust oma asutaja ees.»

«Muide, eelmiste riigikogu valimiste vanast rasvast elatakse Toompeal veel tänini,» lisas Savisaar.

Savisaar saab kõrget pensioni

Lisaks ajaloonõuniku palgale saab Savisaar igakuiselt ka parlamendiliikme vanaduspensioni. Pensioni suurus on 75 protsenti riigikogu liikme palgast ehk 2578,10 eurot.

Parlamendiliikme vanaduspensioni makstakse seaduse järgi Eesti Vabariigi Ülemnõukogu XII koosseisu ning riigikogu VII, VIII ja IX koosseisu liikmetele. Parlamendiliikme vanaduspensioni makstakse tänase seisuga 168 inimesele.

Praegustel riigikogu liikmetel ei teki pensionile minnes õigust parlamendiliikme vanaduspensionile.

Vaata kõiki valimistulemusi Postimehe valimiste erilehelt.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles