Vingusurmast napilt pääsenute eramul pole kasutusluba ega gaasiauditit

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaasiboiler. Pilt on illustreeriv.
Gaasiboiler. Pilt on illustreeriv. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Eile Tallinnas Nõmmel aset leidnud vingumürgituse juhtumit uurinud Tehnilise Järelevalve Amet (TJA) tuvastas, et õnnetus leidis aset eramus, millel puuduvad nii kasutusluba kui ka gaasipaigalduse audit.

Ööl vastu pühapäeva pääses Nõmmel elav perekond õnneliku juhuse läbi vingusurmast, kui kaks täiskasvanut ja kaks last said lekkivast gaasiboilerist vingumürgituse, kuid ärkasid halva enesetunde peale ning pöördusid kiirabi poole.

TJA kontrolli tulemusel selgus, et tegemist on ehitusjärgus eramuga, millele ei ole väljastatud kasutusluba ning tegemata on ka kasutuseelne gaasipaigaldise audit. Sellist hoonet ega gaasipaigaldist ei tohi kasutada enne, kui kõik seadusest tulenevad nõuded on täidetud ja seeläbi tagatud kasutamise ohutus, teatas TJA.

TJA tehnikaosakonna peaspetsialist andis kohapeal hoone omanikele nõu, mida tuleb teha hoone ja seal kasutatavate paigaldiste nõuetele vastavusse viimiseks. Omanik on lubanud tellida vajalikud auditid.

TJA tuletab meelde, et gaasipaigaldise ohutuse eest vastutab ehitise omanik. Täpsemat infot gaasiohutuse kohta saab TJA kodulehelt: https://www.tja.ee/et/valdkonnad/kuttegaasiseadmed-ja-paigaldised/gaasiohutuse-meelespea

Alates 1. jaanuarist 2018 muutub vingugaasianduri paigaldamine kohustuslikuks nendesse eluruumidesse, kus on korstnaga ühendatud gaasiseade. Lisaks soovitab TJA vingugaasianduri paigaldada ka muudesse eluruumidesse, kus on küttekoldeid (nt pliidid, ahjud, kaminad vms), millest võib põlemise käigus eralduda vingugaasi. Täpsem info TJA kodulehelt: https://www.tja.ee/et/uudised/vingugaasiandur-muutub-gaasiseadme-kodukasutajale-kohustuslikuks

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles