Keskerakond müüs vanalinnas asuva erakonna kontori

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna büroo aadressil Toom-Rüütli 3/5 müüdi 1,8 miljoni euro eest BC 31 Holding OÜ-le.

Büroo müügi tingisid erakonna rahalised kohustused, sealhulgas enam kui poole miljoni euro tasumine Midfield OÜle garantiikirjade tõttu. Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb sõnas, et büroo müügist saadud tulu eest saab erakond katta oma kohustused.

«Novembrikuus valitud erakonna uue juhatuse üks esmaseid olulisi ülesandeid oli tuua selgust ja leida lahendusi erakonna keerulistes rahaasjades. Selgus, et mitmete varasemate otsustuste tõttu oli paraku ainus variant erakonna büroo müük,» tõdes Korb ning lisas, et otsus ei sündinud kergekäeliselt, kuid oli erakonna jaoks vajalik.

Ta sõnas, et müügisumma on rahuldav, kuid tuleb arvestada, et erakonnal oli ja on üleval mitmeid rahalisi kohustusi. Näiteks tuli eelmise aasta septembris ilmsiks, et erakonna varasem peasekretär Priit Toobal on endise esimehe Edgar Savisaare juhtimisajal allkirjastanud 2014. aastal garantiikirjad 730 000 euro väärtuses osaühingule Midfield. «Arbitraažikohus leidis septembri alguses, et erakonnal tuleb tasuda 533 000 eurot, millele lisandus mitukümmend tuhat eurot õigusabikulusid. Arbitraažikohtu otsus on erakonnal praeguseks täidetud,» ütles Korb.

Samuti on Keskerakonna vastu nõudeid Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjonil, millest suurim on ettekirjutus 220 000 euro väärtuses. Käimasolevas kohtuasjas võib erakonna vastu tekkida veelgi nõudeid. «Tänu büroo müügile suudame erakonna praegused ja võimalikud rahalised nõuded katta,» kinnitas peasekretär. Korb lisas, et hetkel otsitakse uut büroopinda ning uue pinna leidmiseni jätkab erakond maja uue omanikuga kokkuleppel tööd senises asukohas. «Kindlasti saab meie uus büroo olema senisest töötaja- ja külastajasõbralikum ning paremini ligipääsetav nii jala, auto kui ka ühistranspordiga,» ütles Korb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles