Fotod ja video: peaministri autole sõideti külje pealt sisse (3)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul enne kella 17 sõitis maastur Tallinnas Draamateatri ees külje pealt sisse peaminister Jüri Ratase ametiautole. Ratas oli õnnetuse ajal sõidukis sees.

Õnnetust pealtnäinud Raido sõitis parasjagu Vabaduse väljaku poole, kui märkas kahte sõiduautot, Audit ja BMWd, vilkurite ja signaaliga sõitmas. Kui autod olid jõudnud ristmikuni, tuli vasakult hooga Mercedese maastur, mis põrutas peaministri autole külje pealt sisse.

«Möödus umbes 10 sekundit, kuni märkasin, et peaminister Jüri Ratas väljus Audist, istus julgestusautosse ja sõitis minema,» kirjeldas Raido juhtunut. Tema sõnul oli pauk päris kõva ning inimesed ümberringi ehmusid, ent peaminister paistis olevat elu ja tervise juures. «Korraks olid peaministri autol igatahes rattad õhus ja ka pilpaid lendas,» lisas pealtnägija juurde. 


Peaminister Jüri Ratas kirjutas hiljem ka oma Facebooki seinal, et sattus ametiautoga liiklusõnnetusse ja kinnitas, et õnnetuses keegi viga ei saanud.

«Käisin siiski igaks juhuks PERHi erakorralise meditsiini osakonnas kontrollis, kus sain kinnitust, et minu tervisega on kõik korras,» lisas ta. «Tänan minuga tegelenud asjatundlikku meditsiinipersonali ja kõiki heade soovide eest! Hoidke ennast!»

Õnnetuse tõttu oli liiklus sündmuskohal häiritud, trammiliiklus seisis alates Kosmose kino juurest suunaga Kadrioru poole.

PPA: politseiametnik pidi tagama alarmsõidu ohutuse

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja sõnul juhtus õnnetus 5 minutit enne kella 17, kui Draamateatri juures Pärnu maanteed mööda Viru ringi poole liikunud PPA sõidukile Audi A8 sõitis külje pealt sisse Georg Otsa tänavalt liikunud sõiduauto Mercedes. Tegemist oli PPA isikukaitse meeskonna autoga, milles viibis peaminister.

Keegi liiklusõnnetuses viga ei saanud ja kiirabi sündmuskohale ei kutsutud. Peaministri toimetasid politseinikud teise sõidukiga Stenbocki majja.

«Kuigi alarmsõidul olnud PPA sõidukil põlesid vilkurid ning töötas sireen, on alarmsõitu tehes politseiametnikul kohustus tagada kõigi liiklejate ohutus,» kommenteeris pressiesindaja. Seda, kas juhtunu suhtes alustatakse menetlust või on tegu kindlustusjuhtumiga, ta veel öelda ei osanud.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles