Korb: Keskerakonnas pole Tallinna ametikohti arutatud

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Korb
Mihhail Korb Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna peasekretäri Mihhail Korbi sõnul ei takerdunud Tallinna koalitsiooni loomine ühegi keskerakondlase soovi taha saada linnavolikogu esimeheks, sest positsioone linnavolikogus ega linnavalitsus pole Keskerakond jõudnud veel arutada.

Korb selgitas, et Keskerakond pole jõudnud arutada ega kinnitada linnavolikogu esimehe kandidaati ega linnavalitsuse koosseisu, sest eesmärgid on olnud teised. «Meie esmane soov oli pidada erakondadega konsultatsioone ning jätkata võimalusel sealt koalitsiooniläbirääkimistega. Tallinna nõukogu otsustas eile, et Sotsiaaldemokraatlikus Erakonnas, aga ka Keskerakonnas pole tugeva linnavalitsuse moodustamiseks piisavalt tahet,» rääkis Korb.

Korb tõdes, et kui sotsiaaldemokraadid on esitanud meedia kaudu enda nägemuse kohtade jaotuse kohta, on see nende siseküsimus, sest läbirääkimisteni ei jõutud. Keskerakond otsustab enda kandidaadid linnavolikogusse ja muudesse ametitesse lähiajal ning kandidaadid kinnitatakse Tallinna nõukogus. Ta lisas, et väärikaid kandidaate on Keskerakonnal mitmeid ning ükski võimalus pole loomulikult välistatud, kuid hetkel on kindel vaid linnapeakandidaat, kelleks on Taavi Aas. «Kohtade jaotus ei ole olnud meie esmane prioriteet ning seetõttu pole erakond oma kandidaate esitanud. Nüüd, mil koalitsiooniläbirääkimisi ei alustata, liigume muude küsimustega edasi,» rääkis Korb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles