Kõlvart hoiab Näämel ja Kiilil teravat pilku peal (1)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kõlvart
Mihhail Kõlvart Foto: Eero Vabamägi

Tallinnas hariduse-, spordi- ja kultuurivaldkonna eest vastutav abilinnapea Mihhail Kõlvart käis Sõle spordikeskuses kohapeal vaatamas, kuidas linna palgale võetud areenimeister Allan Kiil ja arendusjuht Alar Nääme tööd teevad. Ta lubas vähemalt korra veel minna. 

Nädala alguses Tallinna spordi- ja noorsooameti juhi Rein Ilvesega kohtunud Kõlvart uuris, mis alustel võeti Allan Kiil ja Alar Nääme Sõle spordikeskusesse linna palgale tööle ning mis on nende töö sisu. 

«Nii ameti kui ka asutuse juht teeb valiku lähtuvalt vajadusest,» selgitas Kõlvart kokkuvõtlikult. «Arvan, et poliitikuna mina sellist otsust vastu ei võtaks,» täpsustas ta. 

Teisalt on Kõlvart nõus nendega, kes väidavad Nääme ja Kiili palkamise kohta, et inimene peab kuskil töötama ning kui seadus ühel või teisel ametikohal või asutuses töötada ei keela, ei ole antud juhul ka juriidilist alust edasisteks sammudeks.

Kõlvart käis kohapeal 

Et teema on pälvinud avalikkuse tähelepanu ja tekitanud omajagu küsimusi, kavatseb Kõlvart Sõle spordikeskuses toimuval silma peal hoida. «Soovin jätkuvalt seda teemat hoida isikliku kontrolli all. Käisin eile ka kohal, et vaadata, millega nad seal reaalselt tegelevad ja arvan, et lähen veel üks kord,» lubas Kõlvart. «Ma tahan, et mul tekiks selline kindel arusaam, et see on tõesti nii, et inimesed teevad oma tööd nii, nagu seda kommenteerivad juhid ja kolleegid,» täpsustas abilinnapea. 

Kõlvarti sõnul saab teemale joone alla tõmmata siis, kui meeste katseajad saavad läbi ning selle meeste tööl jätkamise otsuse teeb keskuse juht. «Abilinnapea ei võta tööle ega võta maha. Pigem mul tekib küsimus asutuse juhi osas,» ütles Kõlvart kokkuvõtteks. 

Linna raha omastamises aasta algul süüdi mõistetud keskerakondlane Alar Nääme ja altkäemaksu võtmises süüdistatav Tallinna Sadama endine tippjuht Allan Kiil said mõlemad vastavatud Sõle spordikeskuses linna palgale. Sotsiaaldemokraadi Rainer Vakra sõnul on taoline samm korruptsioonihõnguline.

Vaata ka videolugu sellest, millega tegelevad Alar Nääme ja Allan Kiil Sõle spordikeskuses. 

KÜSIMUS KESKERAKONNA ESIMEHELE, PEAMINISTER JÜRI RATASELE

Kui Tartus esitati korruptsioonikahtlustus kahele abilinnapeale, ütlesite kohe selgelt välja, et nad peaksid tagasi astuma. Olukorra muudab kentsakaks, et samal päeval ilmus uudis, et Allan Kiil ja Alar Nääme on Tallinna linna palgal. Mida arvata sellest olukorrast? 

Ma arvan, et taustauuringuid inimeste palgale võtmiseks peab tegema iga omavalitsus. Ütlen ausalt - peaminister ei tegele 79 Eesti omavalitsuse areenimeistrite palgalevõtmisega ja nende tausta kontrollimisega. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles