Tallinn saab kolm uut tänavat

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallinna linnavalitsus

Tallinna linnavalitsus annab nime kolmele kinnisvaraarenduse tulemusel tekkivale tänavale Väike-Õismäel, Kalamajas ja reisisadama piirkonnas.

Väike-Õismäe asumisse rajatav uus tänav hakkab kandma Päevalille tänava nime. Päevalille tänav tekib Õismäe tee 147a ja 147b kinnistute ja lähiala detailplaneeringuga, uus tänav algab Ehitajate tee poolselt Õismäe tee juurdepääsuteelt, kulgeb läbi planeeringuala ja lõpeb Paldiski mnt poolsel Õismäe tee juurdepääsuteel.

Tallinna linnavalitsuse nimekomisjon leidis, et tänavale võiks nime valida Õismäega haakuvast lilleteemast. Seni on kevadlillede nimesid kasutatud Õismäe trollipeatustel. Sellest tulenevalt otsustati valida tänavale nimi üldtuntud ja varem tänavanimedes kasutamata lillenimede seast. Kuna piirkonda planeeritakse kõrghooned, peeti uuele tänavale sobivaimaks Päevalille kui pika ja sihvaka lille nime.

Kesklinnas ja Põhja-Tallinnas muudetakse lisaks uue tänavanime määramisele ka paari tänava leviala. Kesklinna Sadama asumisse Rumbi ja Vööri tänava vahele rajatav tänav saab nimeks Halsi tänav. Põhja-Tallinnas Kalamaja asumis paikneva Põhja puiestee ja Kalasadama tänava vahelise lõigu nimeks saab Kursi tänav.

Ühtlasi muudetakse Kesklinnas Sadama asumis Vööri tänava leviala, Põhja-Tallinnas Kalamaja asumis Kalasadama tänava leviala ning Kesklinna Sadama asumist algava ja Põhja-Tallinna Kalamaja asumisse suunduva Rumbi tänava leviala.

Kesklinna Sadama asumisse ja Põhja-Tallinnasse Kalamaja asumisse jääval Tallinna linnahalli ja lähiala detailplaneeringu alal vajab täpsustamist ja muutmist mitme olemasoleva tänava ulatus. Praeguse seisuga kulgeb nii Kalasadama kui ka Vööri tänav linnahallini, kuid kõnealuse detailplaneeringu alusel on kavas need tänavad linnahalli aluse käigu kaudu ühendada.

Ka 1994. aastal nime saanud Rumbi tänav oli algselt planeeritud algama linnahalli juurest, kuid uute planeeringute alusel on nähtud ette võimalus Rumbi tänava pikenemiseks Kalasadama tänavani. Seetõttu vajas kaalumist Rumbi tänava leviala ehk suuna muutmine, et oleks võimalik tänavat hiljem pikendada. Lisaks on planeeringuga kavandatud uus tänav Rumbi ja Vööri tänava vahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles