Taavi Aas: Tallinn tunnustab politsei otsustavat tegevust noarünnaku tõkestamisel (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Aas.
Taavi Aas. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnapea kohusetäitja Taavi Aas kiidab Tallinna politseid kriitilise juhtumi operatiivsel lahendamisel, mis leidis aset täna ennelõunal Vabaduse väljaku piirkonnas.

Aasa sõnul jääb turvalisus Tallinnas linnavalitsuse prioriteediks ka edaspidi. «Mul on hea meel, et tallinlased võivad ennast tunda turvaliselt, kuna meie politsei suudab tegutseda kiirelt ja otsustavalt. Linnavalitsus on toetanud varem ja toetab ka edaspidi igati politsei tegevust turvalisuse tagamisel,» ütles Aas linna pressiteenistuse vahendusel.

Siseminister Andres Anvelt: rünnak Vabaduse platsil oli üksikjuhtum

Siseminister Andres Anvelt tunnustas politsei kiiret reageerimist seoses täna Vabaduse platsil toimunud noarünnakuga.

«Politseinikud tegutsesid sündmusel väga operatiivselt ning oht kõrvaldati kiiresti. Juba praegu võib öelda, et tegu oli üksikjuhtumiga ning seosed igasuguse äärmuslusega on välistatud. Juhtunu täpsed asjaolud ja tausta selgitab uurimine ning siis teavitame sellest ka avalikkust,» ütles siseminister.

Siseministri sõnul kinnitas toimunu taas seda, et Eesti politsei tegutseb meie kõigi turvalisuse kaitsmisel otsustavalt ja kiiresti. «Inimesed võivad rahulikult jätkata oma igapäevaseid tegemisi ja avalikus ruumis mingit ohtu ei valitse,» rõhutas Anvelt.

Täna kella 11.10 ajal sai politsei teate et mööda Harju tänavat liigub Vabaduse väljaku suunas nugadega vehkiv mees. Politsei reageeris väljakutsele ja läks sündmuskohale. Korrakaitsjad palusid mehel noad käest visata ja peatuda. Mees ei allunud korraldustele. Pärast korduvate korralduste andmist olid korrakaitsjad sunnitud tegema hoiatuslasu õhku. Selle peale mees endiselt ei allunud korraldustele, vaid hakkas lähenema politseinikele, noad käes. Politsei kasutas mehe peatamiseks teenistusrelva.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles