Novembri avapäev tõi talle

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinilambatalleke
Sinilambatalleke Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Lisaks oktoobris sündinud tallele nägi 1. novembril ilmavalgust teinegi talleke.

Vaheldumisi lund ja päikest andnud novembri esimene nädal kulgeb rahulikus tempos. Loomad on endale talveks juba kena kasuka selga kasvatanud, nii et ei tasu ehmuda nähes piisonit või kaamelit härmas maa peal külili lamamas ja puhkamas, pea tihedalt vastu maad surutud.

Järjekordse üllatuse tegid ida-sinilambad: lisaks oktoobris sündinud tallele nägi 1. novembril ilmavalgust teinegi talleke. Ebatavalisel ajal sündimise põhjustajaks oli eakas 14 aastat tagasi Hiinast toodud sinilambajäär, kes lasti suve algul karja hulka. Tavapäraselt sügiseti toimuv indlemine oleks pidanud juba ammugi möödas olema, ometi õnnestus tal mõned uted «ära rääkida».

Jääkarupoiss Aronile anti teisipäeval mängimiseks suur toru. See on mänguasi, mis karudele väga meeldib. Nüüd jätkub möllu nii maal kui ka vees. Tegevust pakuvad linnudki: kui basseini maandunud sinikaelpardid karusid märgates kiirelt lendu tõusevad, siis varesed ja harakad vehkat ei tee, vaid mängivad karudega tagaajamismängu. Nad teavad, et karude suu kõrvalt neilegi üht-teist alles jääb.

Paksunahaliste maja hiirtepuurid said uue ja kauni sügisvärvides sisustuse. Karakal Barak piidleb kaasakandidaati rahulikult ja sooviks juba kokku saada, aga nooruke Barunka näitab veel hambaid ja kõhiseb.

Oktoobri viimasel reedel munes argusfaasan. Muna paigutati inkubaatorisse.

Esmaspäeval värgiti sõrgu laste loomaaia kääbuskitsedel, teisipäeval vaadati üle sõraliste maja kodukitsede sõrad.

Pühapäeval käisid laste loomaaias abiks ja lemmikloomade eesti hoolitsemist õppimas Eesti Skaudi Tormilinnu lippkonna kümme 8–11-aastast last. Keskkonnahariduskeskuse looduskooli õpetajad on pärast koolivaheaega taas usinasti lapsi harima asunud.

Reedel külastasid loomaaeda üheksa Helsingi loomaaia tehnilist töötajat ja aednikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles