Fotod: Keskerakond kinnitas Tallinna abilinnapead, suurima üllatuse tõi Aivar Riisalu (18)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakond kinnitas täna Tallinna abilinnapeakandidaadid. Üheks abilinnapeaks saab täna Isamaa ja Res Publica (IRLi) ridadest välja astunud Aivar Riisalu, kes hiljuti kandideeris Tartus linnapeaks. 

Täna kogunes Keskerakonna Tallinna piirkondade nõukogu, kus kinnitati esimehe Jüri Ratase ettepanekul Tallinna abilinnapeakandidaadid. Kandidaatideks nimetati Eha Võrk, Kalle Klandorf, Andrei Novikov, Vadim Belobrovtsev, Tõnis Mölder ja Aivar Riisalu. On teada, et seitsmes Tallinna abilinnapea – keskkonnateemade ja kaasamise abilinnapea – on Eestimaa Roheliste erakonna esimees Züleyxa Izmailova. Seega on uues Tallinna linnavalitsuses seitse abilinnapead. 

Erakonna esimees Jüri Ratas sõnas, et uus linnavalitsus moodustatakse võimekatest inimestest, kel on hea tasakaal kogemustest ja uutest ideedest. «Need inimesed töötavad pühendunult iga päev, et Tallinna elukeskkond areneks ning paraneks kõigi tallinlaste elu igas linnaosas,» rõhutas Ratas.

Linnavalitsuses jätkavad Eha Võrk ja Kalle Klandorf, kel on kahe peale kokku 16 aastat Tallinna abilinnapeastaaži. «Mõlemad on kogu selle aja juhtinud oma valdkondi hästi ja asjatundlikult,» sõnas Ratas. Vadim Belobrovtsevi ja Tõnis Mölderi kohta tõi Ratas välja, et neil on seniste linnaosavanematena rohkelt kogemusi andmaks linnajuhtimisse enam piirkondlikku vaadet. Samuti on linnaosavanema juhi kogemus Andrei Novikovil, kes on praegu riigikogu liige. 

Aivar Riisalu kohta tõi Ratas välja, et tema töötamine Tallinna linnasüsteemis jääb küll aastate taha, kuid eduka ettevõtja, poliitiku, kaitseliitlase, aga ka muusikuna toob ta kindlasti linnajuhtimisse teadmisi teistelt elualadelt ning värsket vaadet. 

Suurim üllataja Aivar Riisalu 

Aivar Riisalu astus täna IRList välja seoses ettepanekuga asuda Tallinna ettevõtlus- ja innovatsiooni abilinnapea ametisse, kinnitas IRL vahetult enne abilinnapeakandidaatide ametlikku kinnitamist. 

IRLi peasekretäri Priit Sibula sõnul käitus Riisalu korrektselt ja teavitas talle Keskerakonna ettepanekust abilinnapea ametisse astuda. «Aivari väljaastumine oli eelnevalt läbi räägitud. Arutasime temaga kujunenud olukorda, kahtlemata oli abilinnapeaks saamine talle kaalukas väljakutse,» ütles Priit Sibul. 

Sügisestel kohalikel valimistel IRLi linnapeakandidaadina 824 häälega Tartu volikokku valitud Riisalu astub välja linnavolikogust ja tema asemel saab vastavalt valimistulemusele IRLi volikogu liikme koha Jaak Nigul. Jaak Nigul on ettevõtja, Tarmeko KV OÜ juhatuse liige. Ühtlasi astub Riisalu tagasi ka IRLi juhatusest.

Tänavu märtsis tunnistas Aivar Riisalu, et on oma koduerakonnas IRLis väga pettunud ega välista naasmist Keskerakonda. «Julgen öelda, et võib-olla ei oleks pidanud sealt (Keskerakonnast – A.P.) ära tulema,» ütles Riisalu TV3 «Seitsmestele uudistele». 

Riisalu on olnud Keskerakonna liige aastatel 1996-2014. Enne erakonnast lahkumist ja IRLi suundumist märkis ta, et Keskerakonnal on sügav ilmavaateline probleem. Oma lahkumist põhjendas Riisalu valijatelt saadud tagasisidega: valijad ei saanud teda enam valida, kuna nad ei jaga väärtusi, mida esindab Keskerakond, tunnistas Riisalu Lääne Elule.

KESKERAKOND NAPILT AINUVÕIMUL

79-liikmelise linnavolikogu suurima jõu moodustab 40 kohaga Keskerakond. IRLi koosseisus on viis ning EKRE-l kuus liiget. Sotsiaaldemokraatlik Erakond on linnavolikogu uues koosseisus esindatud üheksa liikmega ning Reformierakond 18 liikmega. Isikumandaadiga pääses linnavolikokku Savisaare Valimisliidu ja Tegusa Tallinna ühendnimekirjas kandideerinud Edgar Savisaar.

Kommentaarid (18)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles