Kohus mõistis reisija uste vahele jätnud Tallinna bussijuhi tingimisi vangi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetus Hobujaama bussipeatuse juures.
Õnnetus Hobujaama bussipeatuse juures. Foto: Eero Vabamägi

Harju maakohus mõistis teisipäeval tingimisi vangistuse Tallinna bussijuhile, kes jättis kogemata reisija uste vahele ning põhjustas nii talle raskeid vigastusi.

Raske õnnetus juhtus tänavu 28. jaanuaril kella 11.42 ajal Tallinnas Hobujaama 4 maja juures olevas busside lõpp-peatuses. Tallinna Linnatranspordi ASi buss seisis peatuses, kui bussi viimasest uksest väljus 75-aastane naine. Bussi juhtinud 71-aastane Aleksander seda aga ei märganud, sulges uksed ja hakkas edasi sõitma. Naine kukkus asfaldile ja sai raskelt vigastada.

Teisipäeval mõistis Harju maakohus Aleksanderi süüdi liiklusõnnetuse põhjustamises, kui sellega kaasnesid kannatanule ettevaatamatusest rasked tervisekahjustused, ning karistas teda üheksakuulise vangistusega. Vangi bussijuhil ei tule siiski minna, kuna kohus ei pööra karistust täitmisele, kui ta ei soorita üheaastase katseaja jooksul uut tahtlikku kuritegu.

Ühtlasi mõistis kohus Tallinna Linnatranspordi ASilt kannatanu kasuks välja 5000 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles