Mupo ja lasteaialapsed ehtisid helkuripuid

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna käisid munitsipaalpolitsei ametis külas Kullerkupu lasteaia mudilased, kes aitasid korrakaitsjaid maja kõrval kasvavate kuusepuude ehtimisel helkuripuudeks.

Koos mupo maskoti, lumeleopard Lauriga räägiti helkuri kandmise vajalikkusest, kontrolliti kas kõigil on helkur olemas ja kas see on kinnitatud ikka õigesse kohta.

Munitsipaalpolitsei ameti juhataja Aivar Toompere sõnul oli positiivseks üllatuseks, et laste teadmised helkuri vajalikkusest ja kandmisest olid niivõrd head. «Tõeline positiivne üllatus. Isegi kõige pisemad, nelja-aastased, teadsid kõiki õigeid vastuseid. See näitab, et meie ühine õpetus- ja ennetustöö kannab vilja. On suurepärane kui kodu, kool ja korrakaitsjad üheskoos seda tarkust jagavad ning vahetevahel üle kordavad. Ma usun, et tänastest siin helkuripuu juures ametis olnud lastele ei pea tulevikus kunagi selgitama helkuri kandmise vajalikkust või selle puudumisel neid noomima,» rääkis Toompere.

Toompere sõnul on iga õpetus ja ennetustöö efektiivne võimalikult varajases, see on lasteaia- ja koolieas. «Meie noorsootöö sektori ametnikud käivad juba mitmendat aastat helkurikuu käigus koolides ja lasteaedades helkureid jagamas ning nende kandmise vajalikkusest rääkimas – tänuväärne ja vajalik töö, mis ei saa vist kunagi otsa,» ütles mupo juht.

Pärast helkuripuu ehtimist tehti koos maskott Lauriga ühispilti. Iga laps sai kaasa maskoti pildi ja mupo 14 410 infonumbriga õhupalli, kasvatajate kätte anti aga kingikotid mandariinidega.

Mupo helkuripuud ehitakse juba neljandat aastat, iga kord on helkuripuu ehtimisel kaasa aidanud mõni lasteaed, kool või noortekodu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles