PÄEVAINTERVJUU Abilinnapea Riisalu: väga paljudel on mind keeruline tõsiselt võtta (9)

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe otsestuudios sõnas täna õhtul ametisse kinnitatav Aivar Riisalu, et paljudel inimestel võib olla keeruline teda tõsiselt võtta, kuna tema elu on keskmisest intensiivsem. «Ühest küljest olen ma lahinguohvitser, teisest küljest «Meie Mees», kolmandast küljest olen ettevõtja, kelle isiklik majanduslik seis on muide väga hea,» loetles Riisalu. Vaata videot!

Riisalu selgitas, et temagi jaoks tuli abilinnapea pakkumine ootamatult. «See kõik algas umbes nädal tagasi, kui peaminister Jüri Ratas mulle helistas ja tegi ettepaneku hakata Tallinnas ettevõtlusala abilinnapeaks. Ma mõtlesin, et ta teeb alguses nalja, aga ei teinud,» rääkis Riisalu.

Tema sõnul ajendas peaministrit sellist pakkumist tegema Riisalu 30-aastane kogemus ettevõtlusvaldkonnas ning sõnakus otsuste kaitsmisel ja läbiviimisel.

Keskerakonnaga liitumisega Riisalu enda sõnul ei kiirusta. «Minu tingimus peaministrile oli, et lase mul töötada ja parteipiletist me hetkel ei räägi. Ärgem kiirustage sündmustest ette.»

Riisalu ei arva, et esialgu Tartus IRLi esinumbrina kandideerides ning nüüd Tallinnas abilinnapeaks hakkamine oleks kuidagi tema valijate petmine. «Ma andsin IRLi sisulistele toetajatele võimaluse ehitada omale üles esindus. IRL poleks ilma minuta valmiskünnist ületanud,» rääkis Tallinna abilinnapeakandidaat.

Riisalu tunnistas, et inimestel ongi teda raske tõsiselt võtta. «Ühest küljest olen ma lahinguohvitser, teisest küljest «Meie Mees», kolmandast küljest olen ettevõtja, kelle isiklik majanduslik seis on muide väga hea. Ma olen 56-aastane, mul on kõik olemas ja ma ei peaks üldse tööl käima. Ma pole süüdi selles, et kõik mis ma olen teinud, on läinud hästi. Mul on tohutu võimalus nüüd Tallinnat aidata, et ettevõtlusel läheks hästi. Niisugust võimalust poleks mulle rohkem pakutud,» selgitas Riisalu otsust hakata Tallinna abilinnapeaks.

Tallinna linnavalitsuse koosseis otsustatakse linnavolikogu istungil, mis algab täna õhtul kell 16.00.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles