Fotod: reaalkooli juures peeti Vabadussõja mälestuspäeva

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna reaalkooli kõrval tähistati 90 aasta möödumist Eesti Vabadussõjas hukkunud Tallinna kooliõpilastele ja õpetajatele pühendatud mälestusmärgi avamisest.

Tegemist on ühe olulisema Vabadussõja monumendiga ning mälestuspäeva eesmärk on tähistada väärikalt Vabadussõjas langenud õpilaste ja õpetajate mälestust.

Tseremooniast Reaali Poisi juures võtsid osa ka Jakob Westholmi gümnaasiumi, Gustav Adolfi gümnaasiumi ja teiste koolide esindused, Eesti toonaste liitlaste suursaadikud, linnajuhid, vilistlased ja skautide esindajad.

Tseremooniale osalema olid kutsutud Läti, Rootsi, Soome, Suurbritannia, Taani ja USA suursaadikud, sest just need kuus riiki toetasid Eesti Vabariiki aastatel 1918–1920 toimunud sõjas.

Täna toimub Apollo kinos väärikale tähtpäevale pühendatud ajalookonverents, kus ettekannetega esinevad kolme Vabadussõjas osalenud järjepidevalt tegutsenud Tallinna kooli (Tallinna reaalkooli, Jakob Westholmi gümnaasiumi ja Gustav Adolfi gümnaasiumi) õpilased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles