Tallinnas oli elektrita üle 6000 majapidamise

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas oli ulatuslik elektrikatkestus, kui rikke tõttu jäi ligi pooleteiseks tunniks vooluta üle 6000 majapidamise. 

Elektrilevi andmetel oli õhtul kella kaheksast kuni poole kümneni elektrita ligi 6200 kodu. Tegu oli rikkelise katkestusega, täpsemalt oli katkestuse põhjuseks kõrgepingerike.

Eleringi kommunikatsioonijuht Ain Köster täpsustas, et Põhja-Tallinn jäi osaliselt elektrita Volta alajaama rikke tõttu. Köster ütles, et kell 19.46 lülitusid Tallinnas Tööstuse tänaval asuvas Volta alajaamas välja kaks 110-kilovoldist trafot ja Elering asus koheselt tegelema rikke põhjuse väljaselgitamisega.

Foto: Elektrilevi

Pealtnägija kirjeldusel kumas koduakendest küünlavalgust ja kuna ka foorid ei töötanud, reguleeris politsei Tööstuse tänava raudteeülekäiku.

«Terve Kopli on pime kui öö ja kõik vaatavad akendest välja nagu öökullid,» kommenteeris Postimehe lugeja. «Olen elanud 58 aastat Tallinnas ja sellist asja näen esimest korda, et kõik on pime.»

Kell 21.13 käivitas Elering taas Volta alajaama seadmed ja taastas elektri edastamise jaotusvõrgule. Elering jätkab alajaama seadmete korrastamist ning rikke täpsemate põhjuste väljaselgitamist.

Ettevõte vabandab klientide ees elektrikatkestuse tõttu tekkinud ebamugavuse pärast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles